Yapay zeka ile kaçak yapılar artık tek tek tespit edilecek

MAGAZİN Yayınlanma : 13 Şubat 2026 14:04 Düzenleme : 13 Şubat 2026 14:04
Yapay zeka ile kaçak yapılar artık tek tek tespit edilecek
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, yapay zeka ile kaçak yapı tespitinin başlayacağını ve 2029'a kadar 30 bin konut hedeflendiğini duyurdu. İlçede gençlere ve çevreye yönelik birçok proje hayata geçiriliyor.
Yapay zeka ile kaçak yapılar artık tek tek tespit edilecek

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ilçede hayata geçirilen projeler ve gelecek hedefleri hakkında kapsamlı bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda en dikkat çekici açıklamalardan biri, kaçak yapıların tespiti konusunda yapay zekanın kullanılacak olmasıydı.

KAÇAK YAPI TESPİTİNDE YAPAY ZEKA DÖNEMİ

Yılmaz, yapay zeka destekli yeni sistem sayesinde belediye ekiplerinin artık yerinde tespit yapmasına gerek kalmayacağını belirtti. Altı ayda bir güncellenecek olan bu sistemin, binalardaki en küçük yükselmeleri bile ölçebileceğini vurguladı. Bu teknolojik adımın, imar düzenlemeleri ve denetim süreçlerini hızlandırıp kolaylaştırması bekleniyor.

YILDIRIM'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM VE KONUT HEDEFLERİ

Başkan Yılmaz, kentsel dönüşüm projelerine büyük önem verdiklerini ve 2029 yılına kadar 30 bin konut üretme hedefini yineledi. Bugüne kadar 7 bin 500 konutun tamamlandığını belirten Yılmaz, kentsel dönüşümün sadece binaları yenilemekle sınırlı olmadığını; ekosistemi, sosyal imkanları, çevresel şartları ve ulaşım altyapısını da kapsadığını ifade etti. Yıldırım'ın bu alandaki tecrübesiyle 'Yıldırım Modeli'nin Türkiye'de örnek gösterildiğini sözlerine ekledi.

GENÇLERE VE ÇEVREYE YATIRIMLAR

Toplantıda ayrıca, Yıldırım'ın genç nüfusuna yönelik eğitim ve spor yatırımları da öne çıktı. Çok sayıda kütüphane ve gençlik merkezinin hizmete sunulduğu ilçede, spor tesisleri aracılığıyla binlerce vatandaşa spor imkanı sağlandığı belirtildi. Çevre konusunda ise 'Plastiksiz Yıldırım' projesi ve sıfır atık uygulamalarıyla gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakma hedefi vurgulandı. Ayrıca, belediyenin kendi güneş enerji santralini kurarak temiz enerji kullanımını artıracağı ve önemli bir tasarruf sağlayacağı bilgisi paylaşıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.