Yedek paraşüt uçağın kuyruğuna takıldı, 4 bin 600 metrede asılı kaldı

ASAYİŞ Yayınlanma : 12 Aralık 2025 06:29 Düzenleme : 12 Aralık 2025 06:29
Yedek paraşüt uçağın kuyruğuna takıldı, 4 bin 600 metrede asılı kaldı
Avustralya'da yedek paraşütü uçağın kuyruğuna takılan sporcu, 4 bin 600 metre yükseklikte asılı kaldıktan sonra güvenle yere indi.

Avustralya'nın Queensland eyaletinde yaşanan ilginç bir olayda, yedek paraşütü uçağın kuyruğuna takılan bir sporcu, 4 bin 600 metre yükseklikte asılı kaldı.

PARAŞÜTÇÜLER HAVAYA YÜKSELDİ

Cairns kentinin güneyinde düzenlenen bir etkinlikte, toplam 16 paraşütçü atlayış yapmak üzere havalanan bir uçaktan atladı. İlk atlayışı gerçekleştiren Adrian Ferguson’un yedek paraşütü, uçağın kanadına takılarak sorun çıkardı. Ferguson, bu durum sonrasında 4 bin 600 metre yükseklikte asılı kalmış oldu.

KURTULUŞ MÜCADLESİ VE GÜVENLİ İNİŞ

Uzun süre havada savrulan paraşütçü, yedek paraşütün iplerini keserek uçaktan kurtulmayı başardı. Ardından serbest düşüş halindeyken ana paraşütünü açtı ve güvenli bir şekilde yere indi. Yaralanmalarının hafif olduğu bildirilen Ferguson, bu olayla ilgili olarak büyük bir şans yaşadığını ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.