Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesindeki Şehit Öğretmen Neşe Alten Anaokulu'nda yıllardır süregelen ve okulun yapısına zarar veren yeraltı suyu sorunu, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından hayata geçirilen yenilikçi bir proje ile çözüme kavuşturuldu. TESKİ ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda hem altyapı sorunu giderildi hem de toplanan yeraltı suyu ekonomiye kazandırıldı.

ALTYAPI SORUNU EKONOMİYE KAZANDIRILDI
Okul bahçesi ve bina zeminine sızarak yapıya zarar veren yeraltı suyu için kapsamlı bir altyapı çalışması yürütüldü. Bu proje kapsamında 100 metre uzunluğunda 90 HDPE drenaj hattı döşendi. Ayrıca, yeraltı suyunun depolanacağı sisteme bağlantı sağlamak amacıyla 100 metre uzunluğunda 160 HDPE boru hattı da inşa edildi. Yaklaşık 25 metreküp kapasiteli modüler bir deponun kurulumu da projenin ilk aşamaları arasında yer alıyor.

YENİ İLETİM HATTI VE TERFİ MERKEZİ YOLDA
Projenin devamında, bir terfi merkezi kurulması ve 750 metre uzunluğunda yeni bir iletim hattı yapılması planlanıyor. Bu ek çalışmalar tamamlandığında, toplanan yeraltı suyunun Karadeniz Mahallesi'ne su sağlayan mevcut depoya aktarılması hedefleniyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer ve TESKİ Genel Müdürü Dr. Onur Özgül de çalışmaları yerinde inceleyerek proje hakkında detaylı bilgi aldılar. Okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler, uzun yıllardır çözülemeyen bu sorunun ortadan kalkmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.







