Yeşilyurt'un gençlerine ücretsiz eğitim kapısı açıldı: LGS, DYK ve YKS kursları tam destek!

GÜNDEM Yayınlanma : 17 Kasım 2025 21:57 Düzenleme : 17 Kasım 2025 21:57
Yeşilyurt'un gençlerine ücretsiz eğitim kapısı açıldı: LGS, DYK ve YKS kursları tam destek!
Yeşilyurt Belediyesi, öğrencilerin akademik gelişimini desteklemek amacıyla LGS, DYK ve YKS kursları ile ücretsiz kitap ve rehberlik hizmeti sunuyor. Başkan Geçit, gençlerin geleceğin teminatı olduğunu vurguladı.

Yeşilyurt Belediyesi, gençlerin akademik başarılarını desteklemek amacıyla başlattığı ücretsiz LGS, DYK ve YKS kurslarıyla eğitime önemli bir katkı sağlıyor. Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit'in talimatlarıyla hayata geçirilen bu projeler, öğrencilere yol göstermeye devam ediyor.

ÖĞRENCİLERE KAPSAMLI DESTEK AĞI KURULDU

Yeşilyurt Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen kurslar, Yeşiltepe Seyran Mahallesi'ndeki Şehit Ömer Halisdemir Kültür ve Sanat Merkezi'nde 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik DYK, 8. sınıf öğrencilerine ise LGS kursları şeklinde sunuluyor. Topsöğüt Yeşilkonak Eğitim Merkezi'nde de 7. ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik DYK ve LGS kursları verilmekte. Özalper Mahallesi Rabia Parkı içerisindeki Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezi'nde ise 8. sınıf öğrencileri için ücretsiz LGS kurslarının yanı sıra deneme sınavları düzenleniyor.

YKS HAZIRLIĞI VE KİTAP DESTEĞİ DE MEVCUT

Aynı merkezde açılan "Eşit Ağırlık ve Sözel" kurslarına katılan 25 öğrenciye TYT ve AYT kursları da veriliyor. Deneyimli öğretmenler eşliğinde verilen eğitimlerle öğrencilerin eksiklerini tamamlamaları, özgüven kazanmaları ve akademik başarılarını artırmaları hedefleniyor. Kurslardan yararlanan toplam 250 öğrenciye ücretsiz ders kitabı desteği sağlanırken, deneme sınavları, rehberlik hizmetleri ve motivasyon seminerleri de sunuluyor. Yeşilyurt Belediyesi ayrıca, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa başlattığı "Eğitime Destek Programı" kapsamında ücretsiz YKS kurslarına da devam ediyor.

BAŞKAN GEÇİT: GELECEĞİMİZİN TEMİNATI ÖNCELİĞİMİZDİR

Başkan Prof. Dr. İlhan Geçit, eğitimin bir toplumun en değerli yatırım alanı olduğunu belirterek, "Gençlerimizin eğitim yolculuğunda yanında olmayı bir görev biliyoruz. Bu kurslarımız sadece bilgi aktarımıyla sınırlı değil, aynı zamanda öğrencilerimize motivasyon, rehberlik ve sınav stratejileri konusunda da destek sunmaktadır." dedi. Başkan Geçit, emeği geçenlere teşekkür ederek, "Hep birlikte, Yeşilyurt'tan Türkiye'ye başarılı gençler yetiştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.