Yetim ve öksüz çocukların doğum günleri kutlandı

YAŞAM Yayınlanma : 28 Mart 2026 00:43 Düzenleme : 28 Mart 2026 00:45
Yetim ve öksüz çocukların doğum günleri kutlandı
Karatay İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ile Türkiye Diyanet Vakfı Karatay Şubesi organizasyonuyla yürütülen “Gönülden Gönüle Doğum Günü” projesi devam ediyor.

30 ÇOCUĞUN DOĞUM GÜNÜ KUTLANDI

Karatay İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Karatay Şubesi tarafından 1 Ocak 2022 tarihinde başlatılan “Biz Bir Olduk, Yetime Kardeş Olduk” projesi kapsamında hayata geçirilen “Gönülden Gönüle Doğum Günü” projesi, bayan Kur'an kursu öğreticilerinin katkılarıyla sürdürülüyor. Proje kapsamında şu ana kadar 30 yetim ve öksüz çocuk ziyaret edilerek doğum günleri kutlandı.

GÖNÜLLERİNDE GÜZEL HATIRALAR KALDI

Proje hakkında bilgi veren Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Vaiz Ayşe Hilal Taş, “Proje ile yetim çocukların kendilerini değerli hissetmeleri, sosyal ve psikolojik yönden desteklenmeleri ve toplumsal dayanışma bilincinin güçlendirilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca çocuklara ‘Yalnız değilsin’ mesajı verilerek, onların gönüllerinde güzel hatıralar bırakılması amaçlanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

MÜFTÜ TAŞ'TAN TEŞEKKÜR

Karatay İlçe Müftüsü Halil Taş da projede emeği geçenlere teşekkür ederek, “Başta Türkiye Diyanet Vakfı Karatay Şubesi personeli olmak üzere, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Vaiz Ayşe Hilal Taş’a, ADRB üyelerine, proje için mesai saatleri dışında fedakârlık yaparak yetimleri ziyaret eden kadın Kur'an kursu öğreticilerine, projeye destek veren din görevlilerimize, Kur'an kursu öğreticilerine ve çok değerli hayır sahiplerine şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.