Yıldırım Belediye Başkanı Yılmaz'dan gençlere tecrübe dersleri: 'Hayatı bir bütün olarak görüyorum'

GÜNDEM Yayınlanma : 06 Kasım 2025 16:38 Düzenleme : 06 Kasım 2025 16:38
Yıldırım Belediye Başkanı Yılmaz'dan gençlere tecrübe dersleri: 'Hayatı bir bütün olarak görüyorum'
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Mudanya Üniversitesi'nde gençlerle buluşarak iş ve siyaset tecrübelerini paylaştı. Yılmaz, Yıldırım'da sosyal ve kültürel dönüşüme odaklandıklarını belirtti.
Yıldırım Belediye Başkanı Yılmaz'dan gençlere tecrübe dersleri: 'Hayatı bir bütün olarak görüyorum'

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Mudanya Üniversitesi'nin düzenlediği 'Tecrübe Konuşuyor' etkinliğinde gençlerle bir araya geldi. Mudanya Üniversitesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen buluşmada Başkan Yılmaz, iş hayatı ve siyaset alanındaki deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

İŞ VE SİYASET TECRÜBELERİ PAYLAŞILDI

Etkinlikte, Başkan Yılmaz'ın yanı sıra Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl, Rektör Prof. Dr. Emin Karip, Danışma Kurulu Başkanı Ahmet Saim Kılavuz, öğretim üyeleri ve öğrenciler yer aldı. Genel Sekreter Ali Mollasalih'in sunumuyla devam eden programda, Oktay Yılmaz, iş hayatında edindiği tecrübelerin siyasette de kendisine büyük fayda sağladığını vurgulayarak, hayatı bir bütün olarak gördüğünü belirtti. Siyasete girişinin de beklenmedik olduğunu dile getiren Yılmaz, belediye başkanlığına aday olduğunda şehri tasavvur ettiğini ve ardından bu tasavvurun felsefesini oluşturup yönetim anlayışını belirlediğini anlattı.

YILDIRIM'DA DÖNÜŞÜM VURGUSU

Başkan Yılmaz, Yıldırım'ı yönetirken Yıldırım Beyazıt'ın cesaretini, Çelebi Mehmet'in ferasetini ve Emir Sultan Hazretleri'nin manevi şahsiyetini rehber edindiğini ifade etti. Şehri yönetirken daima ortak akla öncelik verdiğini ve paydaşlarla istişare içinde olduğunu belirten Yılmaz, eleştirileri iyileştirme faaliyeti olarak gördüğünü söyledi. Yıldırım'daki kaçak yapıların yoğunluğuna dikkat çekerek, ilçenin sosyal ve kültürel bir dönüşüme ihtiyacı olduğunu vurguladı. Bu kapsamda Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi'ni hayata geçirdiklerini ve 5 adet kütüphanelerinin gençlerden büyük ilgi gördüğünü aktardı. Yılmaz, bir şehri dönüştürmek için sadece binaları yenilemenin yetmeyeceğini, sosyal ve kültürel bir değişimin de sağlanması gerektiğini sözlerine ekledi. Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi'ni açtıklarını ve 'Düşünce Okulu' ile kentin fikir ve kültür hayatını beslediklerini belirtti. Program sonunda, Mudanya Üniversitesi yetkilileri Başkan Yılmaz'a teşekkür belgesi takdim etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.