Yıldız: “Sarayönüspor sahipsiz bırakılamaz”

SPOR Yayınlanma : 03 Aralık 2025 01:37 Düzenleme : 03 Aralık 2025 01:41
Yıldız: “Sarayönüspor sahipsiz bırakılamaz”
Sarayönü Belediyespor’un en fedakâr taraftarlarından, yaklaşık 25 yıldır iç-dış saha demeden tek bir maçı kaçırmayan CHP eski ilçe başkanı Tahir Yıldız, takımın yaşadığı sorunlara dikkat çekerek eleştirilerde bulundu.

Sarayönü Belediyespor’un fedakâr taraftarlarından, Tahir Yıldız, takımın yaşadığı sorunlara dikkat çekerek belediye yönetimi ile AK Parti teşkilatını sert sözlerle eleştirdi.

Yıldız, takımın bugünkü durumunun ilgisizlik ve destek eksikliğinin sonucu olduğunu söyledi.

Takımın, yıllardır ilçenin sosyal kimliğini taşıyan güçlü bir değer olduğunun altını çizen Yıldız, “Sarayönü’nün Türkiye’nin birçok şehrinde tanınmasını sağlayan en önemli unsur bu kulüptür. Bu başarıyı görmezden gelmek kimsenin hakkı değil.” dedi.

“SARAYÖNÜSPOR AMATÖR FUTBOLUN ÇINARIDIR”

 

Belediyespor’un yıllarca BAL’da mücadele ederek önemli bir istikrar yakaladığını hatırlatan Yıldız, şu ifadeleri kullandı:

“Bu takım sadece bir spor kulübü değil, Sarayönü’nün marka değeridir. Üç kez şampiyon olduk, şehir takımlarına kök söktürdük. BAL’da 14 yıl oynamak kolay değildir. Bugün birçok yerde ‘Sarayönü neresi?’ diye soranlar bu takım sayesinde ilçemizi öğrendi. Gençler bu takımı örnek aldı, bugün farklı kulüplerde oynayan pek çok futbolcu bizim altyapımızdan yetişti.”

Yıldız, belediyesporun sadece spor değil, aynı zamanda sosyal dayanışma ve aidiyet duygusunun da temsilcisi olduğunu söyledi.

“PROTOKOL TRİBÜNDE OLMAYINCA YALNIZLIK HİSSİ OLUYOR”

 

İlçe protokolünün maçlara ilgi göstermediğini ifade eden Yıldız, Belediye Başkanı Necati Koç ve AK Parti İlçe Başkanı Alkan Bayram’ın tribünde görünmemesinin büyük bir eksiklik olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

“Bu takımın arkasında durması gereken ilk kişiler protokoldür. Protokol tribünde olmazsa futbolcu da taraftar da kendini yalnız hisseder. Bu işler yılda bir kez gelip poz vermekle olmaz. Her maçta destek göstermek bir sorumluluktur.”

“AK PARTİ TEŞKİLATI ARTIK TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMALI”

 

Belediyenin AK Parti’ye geçmesiyle birlikte Sarayönü Belediyespor için yeni bir sürecin başlaması gerektiğini belirten Yıldız, şu çağrıda bulundu:

“Başkan Koç AK Partiye geçtiyse Konya ve ilçe teşkilatı da bu takımdan elini çekmeyecek. Bu takımın başarıları ortada. Şu an Süper Amatör’deyiz ama yılların birikimi yok sayılamaz. Belediyespor’u yalnız bırakmak ilçeye zarar verir.”

“KOMİK BÜTÇELERLE AYAKTA DURMAYA ÇALIŞIYORUZ”

 

Ekonomik şartların kulübü zorladığını söyleyen Yıldız, rakiplerin büyük bütçelerle transfer yaparken Sarayönü Belediyespor’un kısıtlı imkânlarla mücadele ettiğini vurguladı:

“Bu kulübün yaşaması bile mucize. Belediyenin ödeneklerinden mutlaka pay ayrılmalı. Bu takımın forması, attığı gol, kazandığı puan bile ilçenin reklamıdır. Bu marka değeri görmezden gelinemez.”

 

“BU TAKIMIN YERİ SÜPER AMATÖR DEĞİL”

 

Yıldız, Sarayönü Belediyespor’un geçmişi, taraftar gücü ve futbol kültürüyle daha üst ligleri hak ettiğini belirterek, doğru destek verilmesi hâlinde yeniden zirve yarışına girebileceğini söyledi.

“Yıllarca BAL’da başarıyla futbol oynayan takımımız, gerekli sahiplenme olduğunda yeniden hak ettiği yere gelecektir.”

 

“YÖNETİM VE TEKNİK HEYETİN EMEĞİ BÜYÜK”

 

Kulüp yönetiminin büyük bir özveriyle çalıştığını söyleyen Yıldız, başkan Cihat Ulusoy ve yönetim kurulu üyelerinin emeklerinin görmezden gelinmemesi gerektiğini belirtti:

“Kulüp bugün ayaktaysa yönetimin sayesinde ayakta. Maddi yük, organizasyon, transfer, her şey onların omuzlarında. Teknik heyet de genç bir kadroyla üst düzey mücadele ediyor. Hepsi büyük takdiri hak ediyor.”

 

“SARAYÖNÜ BELEDİYESPOR YALNIZ KALMAMALI”

 

Yıldız, tüm ilçe yöneticilerine, esnafa ve taraftara birlik çağrısı yaptı:

“Yönetim çalışıyor, hoca çalışıyor, futbolcular ter döküyor. Peki belediye ve teşkilat nerede? Artık sahip çıkılmalı. Sarayönü Belediyespor yalnız kalırsa, kaybeden sadece takım değil bütün Sarayönü olur. Bu kulüp hepimizin gururudur.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • m03 Aralık 2025 23:50

    Bir şehirde sosyal etkinlik ve spor a katkı sağlanmasını destekliyoruz ancak. acil yapılması gereken belediyenin birinci öncelikli işleri dururken imkanlarını sadece bir takıma verilmesi mağduriyetler oluşturduğu geçtiğimiz son 10 yılda herkesin malumudur. spor yöneticilerinin esnafları gezerek belediye gücünü arkasına alarak haraç keser gibi kulübe para topladığını gözümle gördüm. bu işler gönül işi olmalı herkesin cebinden çıkan paralar belli bir kesimin ilgi duyduğu işlere aktarılması memleketimize de zarar vermektedir. memleketin gençlerinin yararlanacağı bir takım olması yerine sırf üst liglerde olalalım diye dışardan oyuncu gelecekse bunun memleketimize faydası nedir bir düşünmek lazım