Yozgat'ta kuraklık korkusu: Çiftçiler su kaynaklarının azalmasından endişeli

ÇEVRE Yayınlanma : 30 Kasım 2025 02:50 Düzenleme : 30 Kasım 2025 02:50
Yozgat'ta kuraklık korkusu: Çiftçiler su kaynaklarının azalmasından endişeli
Yozgat'ta yağışların gecikmesi çiftçileri endişelendiriyor. Su kaynaklarındaki azalma iklim değişikliğinin etkilerini gösteriyor.
Yozgat'ta kuraklık korkusu: Çiftçiler su kaynaklarının azalmasından endişeli

Yozgat’ta beklenen yağışların gecikmesi, özellikle çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşanlar için tedirgin edici bir durum oluşturuyor.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ HİSSEDİLİYOR

Sorgun ilçesine bağlı Araplı Kasabası’nda, bu mevsimde yağması gereken karın yağmaması ve havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, çiftçileri kaygılandırıyor. Eskiden çağlayarak akan nehirlerin artık akmadığı ve yağışların normalden az olduğu bu durum, iklim değişikliğinin etkilerini gözler önüne seriyor. Tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticiler, su kaynaklarının hızla azalmasıyla ilgili endişelerini dile getiriyor.

SU KAYNAKLARINDAKİ DÜŞÜŞ ENDİŞE VERİYOR

Kuraklık nedeniyle tarla farelerinin popülasyonunun arttığı ve tarlalarda açtığı yuvaların durumu daha da kötüleştirdiği belirtiliyor. 40 yıldır çobanlık yapan Mustafa Bükücü,

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.