Yozgat'ta maden işçileri isyan etti: 4 aydır maaş yok, geçinemiyoruz!

KÜLTÜR SANAT Yayınlanma : 20 Haziran 2026 03:23 Düzenleme : 20 Haziran 2026 03:23
Yozgat'ta maden işçileri isyan etti: 4 aydır maaş yok, geçinemiyoruz!
Yozgat Akdağmadeni'nde 150 maden işçisi, 4 aydır alamadıkları maaşları için protesto etti. İşçiler, temel ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını ve yargı kararına rağmen tazminat alamadıklarını belirtti.
Yozgat'ta maden işçileri isyan etti: 4 aydır maaş yok, geçinemiyoruz!

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde, Yıldızlar Holding'e ait kurşun-çinko maden ocağında çalışan 150 maden işçisi, mart ayından bu yana alamadıkları maaşları için seslerini yükseltti. Kent meydanında toplanan işçiler, temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale geldiklerini belirterek, mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti.

Yozgat\

İŞÇİLER NE DİYOR?

Maden işçilerinden Mesut Kadim, durumlarının perişan olduğunu vurgulayarak, "Çoğu arkadaşımızın ev kirası, doğalgazı ve çocuklara hiçbir şey alamadığımız oldu. 4 aydır maaş alamıyoruz. Hakkımızı istiyoruz. Burada toplam 150 kişi mağduruz." dedi. Bir diğer işçi Mustafa Kadim ise, mart ayından beri maaşların ödenmediğini ve toplamda 4 maaş alacakları olduğunu belirtti. İşçiler, maaşları ödenmeden ücretsiz izne ayrılma ihtimallerine karşı da endişeli olduklarını dile getirdiler.

Yozgat\

YARGI KARARINA RAĞMEN TAZMİNAT YOK

Maden işçilerinin mağduriyetleri bununla da sınırlı kalmadı. Hacı Ahmet Fidan isimli işçi, 2011 yılından beri hak ettiği tazminatını alamadığını iddia etti. Yargıtay'dan da lehine karar çıkmasına rağmen tazminatının ödenmediğini söyleyen Fidan, hem tazminatının hem de izin haklarının gasp edildiğini savundu. İşçiler, yetkililerden acil çözüm bekliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.