Zile'de sağanak felaketi: İş yerleri sular altında, esnaf isyanda!

ÇEVRE Yayınlanma : 15 Mayıs 2026 06:15 Düzenleme : 15 Mayıs 2026 06:15
Zile'de sağanak felaketi: İş yerleri sular altında, esnaf isyanda!
Tokat'ın Zile ilçesinde etkili olan sağanak ve dolu yağışı hayatı felç etti. Cadde ve sokaklar göle dönerken, iş yerlerini su bastı. Esnaf, çözülmeyen altyapı sorununa tepki gösterdi.
Zile'de sağanak felaketi: İş yerleri sular altında, esnaf isyanda!

Tokat'ın Zile ilçesi, şiddetli sağanak ve dolu yağışının etkisiyle adeta felaket yaşadı. Kısa sürede etkisini artıran yağışlar sonucu ilçe merkezindeki cadde ve sokaklar adeta nehir yatağına dönerken, birçok iş yeri sular altında kaldı. Esnaf, yıllardır çözülmeyen altyapı sorununa tepki göstererek mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Zile\

ALTYAPI SORUNU ÇÖZÜLMÜYOR, ESNAF MAĞDUR

Özellikle Ali Kadı Mahallesi Öztürk Sokak'ta biriken yağmur suları, vatandaşlara ve esnafa zor anlar yaşattı. Taşarak yolları kaplayan sular, iş yerlerine doldu. Mağdur olan esnaflar, elleriyle rögar kapaklarını açarak suyu tahliye etmeye çalıştı. Bu sırada şiddetli dolu yağışı nedeniyle araçlarında hasar oluşmasından endişelenen sürücüler, güvenli liman olarak gördükleri benzin istasyonlarına sığındı. İstasyonlarda uzun araç kuyrukları oluştu, sürücüler yağışın dinmesini bekledi.

Zile\

25 YILLIK ÇİLE! BELEDİYEYE SERT TEPKİ

İlçe sakinlerinden Murat Günfer, belediyenin altyapı sorununu bir türlü çözemediğini belirterek duruma sert tepki gösterdi. Günfer, "Ani bastıran yağmur sonucu Zile’nin halini görüyorsunuz. 25 yıldır buradaki esnaf bu çileyi çekiyor. Hangi belediye gelirse gelsin bir türlü yapamadılar. Konuyu çözemiyorlar. Allah rızası için şurayı yapsınlar. Esnafımız kan ağlıyor yazık günah," diyerek yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.