Zonguldak, düşman işgalinden kurtuluşunun 105’inci yılını coşkuyla kutladı

MAGAZİN Yayınlanma : 21 Haziran 2026 17:20 Düzenleme : 21 Haziran 2026 17:20
Zonguldak, düşman işgalinden kurtuluşunun 105’inci yılını coşkuyla kutladı
Zonguldak, düşman işgalinden kurtuluşunun 105’inci yılını düzenlenen törenlerle coşkuyla kutladı. Başkan Erdem ve Vali Hacıbektaşoğlu önemli mesajlar verdi.
Zonguldak, düşman işgalinden kurtuluşunun 105’inci yılını coşkuyla kutladı

Zonguldak, düşman işgalinden kurtuluşunun 105’inci yıl dönümünü anlam dolu törenlerle kutladı. Törenler, Zonguldak Valiliği önünde gerçekleştirilen programla başladı. İlk olarak Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Atatürk Anıtı önüne çelenk bıraktı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı da okundu.

Zonguldak, düşman işgalinden kurtuluşunun 105’inci yılını coşkuyla kutladı 1

GEÇMİŞİ ANMAK VE GELECEĞİ KUTLAMAK

Belediye Başkanı Tahsin Erdem, konuşmasında Zonguldak’ın bağımsızlık mücadelesinin tarihine vurgu yaptı. Erdem, "Bugün burada yalnızca geçmişi anmak için değil, bizlere bırakılan mirasın değerini hatırlamak ve bu mirasa layık olma sorumluluğunu bir kez daha paylaşmak için buluştuk" dedi. Tören, halk oyunları gösterileri ve şiir dinletileriyle devam etti. Ayrıca, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu tarafından verildi.

Zonguldak, düşman işgalinden kurtuluşunun 105’inci yılını coşkuyla kutladı 2

TARİHİ ANMA VE GELECEK VİZYONU

Törenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, bu yıl dönümünün Türk tarihi açısından çok önemli olduğunu belirtti. Vali, "Büyük önder Atatürk, dağılan bir imparatorluğu yeniden bir araya getirdi. Zonguldak, bu süreçte Türkiye Cumhuriyeti’nin yükselişinde önemli bir rol oynamıştır" ifadelerini kullandı. Uzun Mehmet Anıtı önünde de anma törenleri düzenlendi. TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz, Zonguldak’ın kömür üretimindeki önemine değinerek, bu alandaki katkıların Türkiye sanayisine sağladığı faydalara dikkat çekti. Tören, fotoğraf sergisi gezisiyle sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.