KİRLETMEMEK SONRADAN TEMİZLEMEKTEN, ÇOK DAHA UCUZDUR

Geç kalmadan, "Bana ne” demeden, çabanın içinde olmalı.

TEMİZ ÇEVREDE SOLUNUM: Solunum: Yaşamın en temel özelliği.

OKSİJEN: Vücudumuzda depo edilemediğinden şiddetli nefes alıp verme işlemini yaparız. Her memeli canlının kendine özgü solunum fizyolojisi vardır. BALİNA: Suya daldığında, nefesini bir saat tutabilir.

İNSAN: Solunum açısından gelişmiş değil. Kan ve beyindeki özel algılayıcılar ile otomatik olarak, nefesimizin derinlik ve ritmini düzenler.

SOLUNUM KONTROLÜNÜN BİR UCU: Diyagram, diğer ucu, beynimizin sap kısmındadır.

TEMİZ ÇEVREDE SOLUNUM: Harika. Sağlıklı bir çevre nasıl yaratılmalı? Maalesef: Çevrede kara tablo hâkim. Temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamak istiyorsak,

1) İhtiyacımız kadar üretmeli, tüketmeli

2) Çevre değerlerini bozmadan, doğal kaynakları tahrip etmeden, kullanırsak, ülke ekonomisine katkımız olur. Berrak gökyüzü, yemyeşil topraklar, masmavi denizler...

Ne yapılacağını sizler biliyorsunuz. Solunacak temiz hava, su, toprak, gürültüsüz ortam dileğiyle...

UNUTMAMALI: Sağlıklı nesiller, sağlıklı bir çevrede yetişir.

ÇEVRE TEMİZLİĞİ: Ailede başlar, sorumluluk duygusuyla hız alır. Yöresel, bölgesel, ulusal sorun olarak düşünmeyip, EVRENSEL olarak sonuca ulaşmalı. Birşeyler kazanırken, çok şeyler kaybetmemeli. Geleceğimizi karartmamalıyız.

İNSANIN: Dışındaki her şey çevrenin ögesidir. Doğar, büyür, yaşar ve ölürüz.

YAŞLI DÜNYAMIZDA: İnsanların yarınlara bırakabileceği, temiz bir çevredir. Hiçbir şey yoktan var olmaz. Var olanlar da yok olmaz.

Bu felsefeden yola çıkarak, ÇEVREMİZİ: Gelecek nesillere, temiz bırakmak için duyarlı olmalıyız.Bu bir saygıdır.

DÜNYA'NIN: Canlıların yaşaması ve gelecek kuşaklara ulaşmasında, herkes görevini yapmalı ki:

EN BÜYÜK MİRAS: İnsanlık için temiz çevre olmalı. Mesafesiz sırtüstü keyfin, sağlıklı günlerle aramıza mesafe koyduğu bir gerçek.

YOĞUN BAKIMDAKİ KORONA HASTALARININ ÇOĞU: Ciğerlerine oksijen gitsin diye, günlerce yüzüstü yatırılıyor.

NASIL YAŞAMAK İSTEDİĞİMİZİN SEÇİMİNİ İYİ YAPMALIYIZ. Entübe edilip (Solunum yoluna özel tüp yerleştirme) yüzükoyun yatmak oldukça zor. Tedbirsiz davranırsak bu ihtimal uzak değil.

EVLERİMİZ: Tertemiz. Allah'ıma şükürler olsun, Ev temizliği Kadınlar için kutsal bir olay. Sokaklardaki maskeler, piknik alanlarındaki çöpler, izmaritler korkunç kirlilik. Herkes: Evinin, dükkânının önünü süpürse, çevremiz temiz olur. Sağlığımız düzelir.

Çevremizin güzelliklerini kirletmek BİZE HİÇ YAKIŞMIYOR. Rahat nefes alışımıza, tükrük bezlerimizin salgılanmasına şükredelim.

GÜZEL SÖZ, BAKIŞ, GÜLERYÜZ: Her zaman insana bambaşka bir tat veriyor. Önemsenmenin verdiği haz, değer verilmenin hissettirdiği engin mutluluk, SONSUZ HUZUR VERİYOR.

Gönül dostlarım: Bana verdiğiniz ilham için: Sizlere minnet borçluyum. İçime işleyen, o sıcacık duygunun büyüsünü bozmadan yazmaya devam inşallah. Ne kadar ömürlü olur, zaman gösterecek.

YAŞAM: Hepimizin huzur ve mutluluğu için, aradığı bir süreç.

BU SÜREÇTE: Mücadele asla, bir yılgınlık, yorgunluk getirmediği gibi, İNSANI KAMÇILAYAN MOTİVASYONU İÇİNDE BARINDIRIYOR.

Yaş ve meslek ne olursa olsun, çocuklarla büyüyor ve olgunlaşıyoruz.

Her zaman GENÇLERİN: Süper fikirlerinden yararlanmak gerekir. Gençler, çocuklar çoook iyiler...

Saygılarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mebruke BİCAN Arşivi

SEVGİ

28 Şubat 2024 Çarşamba 22:17