1 tonluk boğa, özenle yetiştirildi ve 500 bin liraya satıldı

Açıklama

Konya'nın Meram ilçesinde hayvancılık yapan Birol Mutluer, 2 yıl önce ithal gelen hayvanlar arasından seçtiği Brangus cinsi buzağıyı özenle büyüterek 1 tonun üzerinde bir boğa haline getirdi.

1 tonluk boğa, özenle yetiştirildi ve 500 bin liraya satıldı 1

ÖZEL BAKIMLA YETİŞTİRİLDİ

Buzağı, kurbanlık yaşını doldurduktan sonra satışa çıkarıldı ve Bursa’ya 500 bin lira karşılığında satıldı.

Mutluer, "Biz onu seviyoruz, o da bizi seviyor" diyerek hayvana olan bağlılığını dile getirdi.

Yetiştiricilikteki başarısının ardında iyi bakımın yattığını vurgulayan Mutluer, hayvana özel bir diyet uyguladıklarını açıkladı.

1 tonluk boğa, özenle yetiştirildi ve 500 bin liraya satıldı 2

Gelecek hedefleri büyük

Hayvanın ağırlığı ve bakımına dair bilgi veren Mutluer, "İyi bakarsanız bu boğa gibi olur, bakmazsanız ufak kalır" diyerek dikkat çekti.

2030 yılında benzer özelliklere sahip 100 büyükbaş hayvanı kurbanlık olarak satmayı hedeflediklerini ifade etti.

Mutluer, hayvanların büyütülmesinde özel yem kullanıldığını ve bunun yanında kaliteli protein oranına sahip gıdalar verildiğini belirtti.

1 tonluk boğa, özenle yetiştirildi ve 500 bin liraya satıldı 3

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.