Konya merkezli göçmen kaçakçılığı operasyonu! 10 organizatör tutuklandı

Açıklama

Konya Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, göçmen kaçakçılığına yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında Konya merkezli büyük bir operasyona imza attı.

Konya'nın yanı sıra Ankara, Diyarbakır, Niğde ve Şanlıurfa'da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda çok sayıda adrese baskın düzenlendi.

10 ORGANİZATÖR CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Operasyon kapsamında göçmen kaçakçılığı yaptığı belirlenen 10 organizatör şüpheli gözaltına alındı.

Emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi.

23 MAĞDUR ŞAHIS TESPİT EDİLDİ

Göçmen kaçakçılığı suçuna yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 23 mağdur şahıs tespit edildi.

Ekiplerin operasyon sırasında elde ettiği bilgi ve deliller doğrultusunda soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü öğrenildi.

ARANAN 4 HÜKÜMLÜ DE YAKALANDI

Operasyonlar sırasında çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 yabancı uyruklu şahıs da yakalandı.

Yakalanan şahıslardan;

Uyuşturucu Madde Ticareti suçundan aranan bir kişinin 19 yıl 8 ay,

Yine aynı suçtan aranan bir kişinin 8 yıl 20 ay,

Bir başka yabancı uyruklu şahsın ise 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi.

Dolandırıcılık suçundan aranan bir yabancı uyruklu şahsın da 7 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla arandığı tespit edildi.

Yakalanan hükümlüler hakkında gerekli adli işlemler başlatıldı.

MÜCADELE KARARLILIKLA SÜRÜYOR

Konya Emniyet Müdürlüğü, göçmen kaçakçılığı organizasyonlarına yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek kamu düzenini tehdit eden suç örgütlerine karşı operasyonların aralıksız devam edeceğini bildirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.