YENİ YIL (2024)

Bir yıl daha geçti.

Kimler için ne kadar süre kaldı bilinmez.

Dünyada kalacağımız süre bir yıl daha azaldı. Neler yaşadık, yaptıklarımızdan neler kaldı aklımızda.

Yeni yıl yaklaştıkça hepimizi tatlı bir telâş sarar. Her yeni yıl, yeni umutlar, yeni heyecanlar, geleceğe yönelik yeni planlar demektir.

Her ülke kendi ihtiyaçlarına göre yeni yılı karşılar. Aynı bayramlarda olduğu gibi yeni yılda hediyeler önce çocuklarındır.

Yeni yılda en büyük beklentimiz, önce sağlık, tüm dünyaya mutluluk, huzur getirmesi, hastalıkların, cinayetlerin, savaşların, yoksulluğun sona ermesidir. Yeni yıl, geçmişin geride bırakılması, yeni umutlarla geleceğe bakılmasıdır.

Geçen yıl elimizde olmadan bazı olumsuzluklar yaşamışızdır. İnsan hayatı boyunca pek çok hata yapabilir. Bu hatalardan ders alarak, güzel bir yıl geçirmeye hazırlanır. Beklentilerini gözden geçirerek yeni hedeflerle planını yapar. Her ne olursa olsun yeni yıl, yeni umutların yeşermesidir.

Herkes yeni yıldan mutluluk, huzur, sağlık barış ister. Bu dileklerin gerçekleşmesi için, elinden geleni yapmak çok önemlidir. Unutmamak gerekir ki, tüm başarıların yolu çalışmaktır. Emek vererek engelleri aşmaya çalışırız.

Sevgi, saygı, barışın devam ettiği, doğayı, hayvanları sevip koruduğumuz, tüm insanların değer gördüğü, özgürce düşüncelerini anlattığı bir yıl olsun. Hayatı her zaman en güzel, verimli geçirmeye çalışırken bazı aksilikler yaşarız.

Yeni yıl, tüm sıkıntıları unuttursun. Gözlerimiz iyiliklerle dolu, yürekten bağlı olduğumuz, inandığımız güzellikleri görmek ister.

Yeni yıl herkese göre değişme noktasıdır. En kötü duyguların yerini, en iyi duyguların alma noktasıdır. Hayat, her an kapanış verebilir. Yaşam tek kullanımlıktır. Yardımlaşmalı. Kızdığımız, bizi öfkelendiren kişilere karşı tutumumuzu değiştirip, farklı davranıp şaşırtmalı. Herşeye rağmen gülümsemeyi başarmalı.

Allah neyi dilerse o olur. Kuvvet, kudret Allah'ındır. Evimizde bereketin, bedenimizde sağlığın, cüzdanınızda bereketli hayırlı paranın, yaşamımızda kısmetin bol olacağı bir yıl olsun. Hayat, her yaşta paylaşılması gereken yüküyle geliyor.

Veda zor, ayrılığın gölgesi ağır, taşıyamayız. Dostluk, sabır, hoşgörü yardımlaşma bol olsun. Özlediğimizde yüreğimize sözümüz geçmez. Özleyen ve özlenen herkese selâm olsun.

(Eğer hak, haksızlıktan yüce, sevgi merhametten üstün, aydınlık karanlıktan güçlüyse, çaresi yok usta biz kazanacağız. Nazım HİKMET)...

(Sevenle sevileni ayrı varlıklar sanıyordum. Meğer onlar birleşmişler. Bense iki görmüşüm. MEVLÂNA)...

Başarının anahtarı insanın içinde saklıdır. Hayatın anlamını kavramaya çalışmalı.

2024 yılı saydığımız tüm güzellikleri bizlere getirsin. Sağlıklı bir toplum, mutlu huzurlu insanlarla dolu olsun inşallah...

SAYGILARIMLA

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mebruke BİCAN Arşivi

SEVGİ

28 Şubat 2024 Çarşamba 22:17