AŞKA KUCAK AÇMAK

Herkeste bir yılgınlık ve bıkkınlık. Evde kalmak zor geliyor. Özel ilişkilerimize de yansıyor.

KRİZ zamanlarını en iyi açmanın yolu: AŞKA KUCAK AÇMAK. İçinde kötülük barındıran, aşkı yaşayamaz ve sunamaz.

AŞK: Bir yaşam biçimi. AŞK KADINI OLMALI. Aşkı yaşamın her alanına yaymak gerekiyor

Sadece, başımızı omzuna yaslayabileceğimiz, sabahları birlikte uyanabileceğimiz bir can yoldaşı eş çok önemli. İnsanız hata yaparız. HİÇBİRŞEY, AŞKIN YOKLUĞU KADAR, ACI OLMAZ.

Kaç günümüz kaldı ki, AŞK: Bize yaşama gücü veren en önemli olgudur.

AŞKI Kaybetmemek için uğraşmalıyız. EVLİLİĞİ Modası geçmiş bir kurum gibi görenlerin sayısı artıyor. Boşanmalar çoğaldı.

EVLİ İNSANLAR 1) Daha sağlıklılar, 2) Yaşam süreleri uzuyor, 3) Güvenleri artıyor. 4) Daha az alkol tüketiyor, 5) Psikolojik güvence sağlıyor. 6) Cinsel yaşamı daha rahat.

BARIŞIK OLMALI: 1) Kibir, 2) Hırs, 3) Gösteriş, 4) Görgüsüzlük, 5) Zulmün TAVAN YAPTIĞI BİR DÖNEM.

Üstelik inanç adına: Yeniye, yenilenmeye direnen bir zihniyet. Aklı çalıştırmak yerine doğru ve yanlışın karışarak aktığı geleceğe, TESLİM olma.

KÜSLERİN BARIŞTIĞINI GÖRMEKTEN Sevincim, heyecanım volkanlar gibi kaynar. Yüreğimizde hüzün ve keder boğulur. Benliğimizde kaybolan anılar canlanır.

KARANLIK GECELERİN (Küslüğün) süresi uzun da olsa BARIŞ, aydınlığa kavuşturur. Ruhumuzda öyle bir yer olur ki, kelimeler anlatmaya yetmez. MUTLU SON...

İLK AŞK Çok önemlidir. Hiç unutulmaz. İlk aşkına kavuşamayan, evlenemeyen AMA Aşklarını asla unutamayalar var. Toplumun ve yaşlıların GELENEKSEL BASKILARIYLA şekillenen yaşamları, onları mutsuz ediyor. Bir daha asla aşık olamıyorlar. Toplumun dayattığı normlarla, doğru ve yanlışlarıyla, çocukluğumuzdan itibaren, kişiliğimiz nasıl oluşuyor.

BİZ bu başkalaşmış benliğimizin içine nasıl hapsoluyoruz? Aşan oluyor, aşamayan da bocalıyor.

SONSUZ AÇIK YÜREKLİLİKLE Kalp ve omurganın arasındaki dayanışmayı, keşfetmeli.

OMURGASI SAĞLAM ama, kalpsiz maço imajından, kurtulup EVRİM GEÇİRME ZAMANI. Gençleri çok iyi anlamalı.

AŞKA SAYGI DUYMALI 1) Birey olma özelliğimize, 2) Kendimizi bilmeye, 3) Keşfetmeye, 4) Empati yapmaya çalışmak zor mu? 5) Başkalarının Bize sınır çizmesine izin vermemeli.

Hastalandığımızda acısını biz çekiyorsak, ÖLDÜĞÜMÜZDE O karışanlar, bizim yerimize mezara girmediğine göre, GENÇLERİ yargılamadan, BAŞKALARIYLA kıyaslamadan, ELEŞTİRMEDEN durabilsek ne mutlu...

İNSANLAR Önce kendilerini düşünüp, ilişkilerini PAYLAŞIMCI BİR SİSTEME oturtması gerekir.

KÜLTÜR FARKI kardeşler arasında bile farklı. Hepimizin sevgi ve ilgiye her zaman ihtiyacı vardır. ERKEKLER Onay sözcüklerinden çok hoşlanır. Karısına yardım etmekten büyük mutluluk duyar.

AŞK ÇOK GÜZELDİR. Gözler yalan söylemez. Aşkımızın gözlerinin içine sevgiyle tebessümle bakabiliriz...

Denemek ister misiniz?

SAYGILARIMLA

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mebruke BİCAN Arşivi

SEVGİ

28 Şubat 2024 Çarşamba 22:17