Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde yaşanan olayda, 12 yaşındaki Yusuf Kurt, camide dinlediği vaazdan o kadar etkilendi ki, kumbarasında biriktirdiği tüm parayı köylerindeki yeni cami inşaatına bağışladı. Bu davranış, hem köy halkını hem de cami yetkililerini derinden duygulandırdı.
DEPREMDEN HASAR GÖREN CAMİNİN YERİNE YENİSİ YAPILIYOR
Petekkaya Mahallesi'nde bulunan köy camisi, 2023 yılındaki Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar almış ve geçtiğimiz hafta yıkılarak yerine yenisinin yapımına başlanmıştı. Yusuf Kurt, namaz sonrası eve döndüğünde kumbarasını alıp tekrar camiye gelerek, biriktirdiği 2 bin 26 lira 50 kuruşu cami imam hatibi Kahraman Ceylan'a teslim etti.
DUYGULANDIRAN BAĞIŞ VE YUSUF'UN SÖZLERİ
Cami imam hatibi Kahraman Ceylan, Yusuf'un bu duyarlı davranışına karşı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Yağışların ardından inşaat alanını gezinirken bana doğru gelerek kapüşonunun içine gizlediği kumbarayı çıkarıp cami inşaatı için ben de yardımda bulunmak istiyorum' dediğini aktardı. Ceylan, Yusuf'un sergilediği bu davranışın herkese örnek olması gerektiğini vurguladı. Yusuf Kurt ise, 'Belki büyüklerim kadar çok yapamam ama ben de kumbaramda biriktirdiklerimi cami inşaatına bağışlıyorum' diyerek niyetinin büyüklüğünü gösterdi.








