13 yılın izi sürüldü: Dolandırıcılık şüphelisi Çorum'da yakalandı

ASAYİŞ Yayınlanma : 30 Nisan 2026 18:49 Düzenleme : 30 Nisan 2026 18:49
13 yılın izi sürüldü: Dolandırıcılık şüphelisi Çorum'da yakalandı
Çorum'da 13 yıldır aranan ve çeşitli dolandırıcılık suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan T.A. (55) isimli şahıs, polisin titiz çalışması sonucu yakalandı.

Çorum polisi, tam 13 yıldır peşinde olduğu firari bir şahsı nefes kesen bir operasyonla adalete teslim etti. Yıllardır süren kaçışın sonu, emniyetin titiz çalışmasıyla geldi.

YAKALANAN ŞÜPHELİ KİMDİR?

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, uzun süredir aranan T.A. (55) isimli şahsın şehirde olduğunu belirledi. Şahsın, "hırsızlık", "resmi belgede sahtecilik", "sahte banka veya kredi kartı üretme ve satma", "dolandırıcılık" ve "kamu görevlileriyle ilişkisi olduğu bahanesiyle dolandırıcılık" gibi çeşitli suçlardan toplamda 9 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası ve 10 bin 20 TL para cezası olduğu öğrenildi. Bu sabıkalar, şahsın ne denli organize bir suç şebekesiyle bağlantılı olabileceğine işaret ediyor.

OPERASYON VE SONRASI

Ekiplerin düzenlediği başarılı operasyonla yakalanan T.A., emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Yıllarca süren firari hayatı sona eren şahsın, adaletin önünde hesap vermesi bekleniyor. Bu yakalama, benzer suçlara karışan diğer firariler için de caydırıcı bir örnek teşkil edecektir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.