30 milyonluk yatırımla Hacı Esat Efendi Caddesi yenileniyor

ÇEVRE Yayınlanma : 26 Mart 2026 10:28 Düzenleme : 26 Mart 2026 10:28
30 milyonluk yatırımla Hacı Esat Efendi Caddesi yenileniyor
Büyükşehir Belediyesi, Hacı Esat Efendi Caddesi'ni 30 milyon TL'lik yatırımla yeniliyor. Çalışmalarla ulaşım kalitesi artırılacak ve güvenli bir ortam sağlanacak.
30 milyonluk yatırımla Hacı Esat Efendi Caddesi yenileniyor

Büyükşehir Belediyesi, Elbistan'ın en önemli ulaşım yollarından biri olan Hacı Esat Efendi Caddesi'ni 30 milyon TL'lik yatırımla yenilemeye başladı.

ULAŞIM STANDARDI ARTIRILACAK

Bu kapsamda, cadde yaklaşık 9 bin ton sıcak asfalt ile kaplanarak ulaşım kalitesinin artırılması hedefleniyor. Ayrıca, bölgede yürüyüş yolları ve aydınlatma çalışmaları da gerçekleştirilecek. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde ulaşım altyapısını modernleştirmek için ciddi yatırımlar yapmaya devam ediyor.

DEPREM SONRASI YENİLENME SÜRECİ

6 Şubat depremlerinin ardından oluşturulan rezerv alanlarının ulaşımını sağlamak amacıyla başlatılan bu yenileme çalışması, Elbistan'daki ulaşım ağını güçlendirmeyi amaçlıyor. Çalışmalar, zemin iyileştirme işlemleriyle başlayıp, ardından asfalt serimi ile devam edecek. İlk aşamada kazı ve alt temel çalışmaları gerçekleştiriliyor. Çalışmaların devamında, bölgede toplamda 9 bin ton sıcak asfalt serimi planlanıyor. Bu yatırımla yeni yerleşim alanlarının ulaşım altyapısının güçlendirilmesi hedefleniyor. Hacı Esat Efendi Caddesi'nde yapılan yenileme çalışmaları, sadece asfalt ile sınırlı kalmayacak; kaldırım düzenlemeleri, yağmur suyu drenaj hatları ve trafik güvenliğini artıracak işaretlemeler de eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.