ABD Başkan Yardımcısı James David Vance, ABD ile İran arasında imzalanması beklenen mutabakat zaptına dair önemli açıklamalarda bulundu.
FON SERBEST BIRAKILMAYACAK
Vance, anlaşma imzalanmadan ya da toplantıya katılmadan hiçbir fonun serbest bırakılmayacağını vurguladı. Bunun yanı sıra, İran'ın yükümlülüklerini yerine getirmesi halinde ekonomik faydaların hem İran’a hem de bölgeye yansıyabileceğini belirtti. Başkan Vance, bu sürecin sonunda ABD için iyi bir sonuç elde edileceğini ifade etti.
YANLIŞ BİLGİLER DOLAŞIYOR
Başkan Yardımcısı, sosyal medyada ve uluslararası basında dolaşan yanlış bilgilere dikkat çekerek, İran’ın nükleer silah programını sona erdirecek muhtemel bir anlaşma hakkında pek çok yanlış bilginin mevcut olduğunu belirtti. Ayrıca, İran’a ait dondurulmuş varlıkların serbest bırakılacağına dair iddiaların gerçek dışı olduğunu ifade etti. Vance, muhtemel anlaşmanın ABD ve müttefiklerinin güvenlik kaygılarını öncelikli hale getirecek şekilde yapılandırıldığını belirtti. İran’ın balistik füze programının gündemde olmayacağı ve nükleer konulara ilişkin müzakerelerin ilerleyen tarihlerde yapılacağı vurgulandı.








