ABD'den Türkiye'ye Suriye'nin yeniden inşasında işbirliği vurgusu

GÜNDEM Yayınlanma : 07 Kasım 2025 11:16 Düzenleme : 07 Kasım 2025 12:08
ABD'den Türkiye'ye Suriye'nin yeniden inşasında işbirliği vurgusu
ABD Hazine Müsteşarı John Hurley, Türkiye ile Suriye'nin yeniden inşasında işbirliği yapacaklarını ve bu sürecin önemini vurguladı.

ANKARA (AA) - GÜLŞEN ÇAĞATAY - ABD'nin Terörizm ve Mali İstihbarattan Sorumlu Hazine Müsteşarı John Hurley, Türkiye ile birçok alanda işbirliği ve koordinasyon içinde olduklarını ifade etti. Hurley, 'Başkan Trump, Türkiye ve Körfez ülkeleri öncülüğünde Suriye'nin yeniden yapılandırılmasına yönelik işbirliği konusunu önemli buluyor.' dedi.

İŞBİRLİĞİ VE KOORDİNASYON

Hurley, İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ziyaretlerinin ardından Türkiye'ye geldiğinde yaptığı değerlendirmelerde, Türkiye'nin ABD için çok önemli bir NATO müttefiki olduğunu vurguladı. 'İsrail, BAE ve Türkiye'ye yapılan ziyaretlerin en önemli odağı, kara para aklamanın önlenmesi ve terörizmin finansmanının engellenmesine yönelik çalışmaları değerlendirmek oldu.' şeklinde konuştu.

SURİYE'NİN YENİDEN İNŞASI

Hurley, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Ankara ve Körfez'deki dost ülkelerin Suriye'nin yeniden inşa sürecinde öncü rol üstlenmesine net destek verdiğini belirtti. 'Bizim açımızdan bu süreçte en önemli konulardan biri, Suriye'de finansal altyapının yeniden tesis edilmesidir.' diyen Hurley, Suriye'ye yatırım yapmanın bölgedeki barış için büyük bir umut yaratacağını ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.