Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde aç kalan ayılar, ilçe merkezine inerek ev ve bahçelere dadandı. Kurak geçen yıl nedeniyle dağlarda yiyecek bulamayan ayılar, ilçe sakinleri için tehlike oluşturuyor.

AYILAR EVLERE GİRDİ
Naip Mahallesi'nde oturan Alaattin Eyüpoğlu, öğle saatlerinde evine döndüğünde bahçe kapısının kırık olduğunu fark etti. İçeri girdiğinde anne ve iki yavru ayıyla karşılaştı. Eyüpoğlu, ayılarla karşılaşınca dışarı kaçarken, ayılar da Fırat Nehri'ne doğru kaçtı. Eyüpoğlu, yaşadığı olayı Kemaliye Kaymakamlığı'na şikayet etti.

KURAKLIK NEDENİYLE TEHLİKE ARTIYOR
Eyüpoğlu, ayılarının arı kovanlarına ve bahçelere zarar verdiğini, açlıktan insanların can güvenliğini tehlikeye attığını belirtti. "Bu sene kuraklık nedeniyle vahşi hayvanlar ilçe merkezine inmeye başladı. Açlıktan Fırat'ı geçip Kemaliye'deki bahçelere, tenha evlerin ahırlarına giriyorlar. Benim bahçeme, evime de girdiler. Yetkililerden yardım bekliyoruz." dedi.







