Adalet Bakanı Akın Gürlek, CHP’nin kurultay davasına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Gürlek, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi’nin verdiği kararın, demokrasiye olan güveni pekiştiren bir adım olduğuna dikkat çekti.
DEMOCRATİK İRADE VE HUKUK DEVLETİ
Gürlek, "Verilen bu karar, vatandaşlarımızın demokrasiye olan güvenini pekiştiren; demokrasinin kendi kendini koruma mekanizmalarının işlediğini gösteren bir karardır. Hukuk devleti, iddiaları ciddiyetle ele alıp delilleriyle değerlendiren bir devlettir" dedi. Ayrıca, temyiz yolunun açık olduğunu ve sürecin hukuk düzeni içerisinde işlemeye devam edeceğini vurguladı.
SEÇİM GÜVENLİĞİ VE PARTİ İÇİ DEMOKRASİ
Bakan Gürlek, yargı makamlarının, kendilerine sunulan iddiaları titizlikle incelediğini ve bağımsız bir şekilde karar verdiklerini belirtti. 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleşen kurultay sürecinde delege iradesinin etkilendiğine dair tespitlerin yapıldığını ifade etti. Seçim güvenliğinin, siyasi partilerin iç süreçleri için de geçerli olduğunu söyleyerek, "Hukuk devleti dimdik duracak ve millet iradesine gölge düşüren unsurların karşısında yer alacaktır" şeklinde konuştu.








