Adana'nın merkez Seyhan ilçesi Kayalıbağ Mahallesi'nde, kuvvetli yağış ve depremin etkisiyle kısmen yıkılan 3 katlı metruk binanın enkazı tam 48 gündür kaldırılmadı. Geriye kalan ve her an yıkılma tehlikesi taşıyan yapının çevresinde herhangi bir güvenlik önleminin alınmaması, mahalle sakinlerinde büyük endişeye yol açtı. Muhtemel bir faciayla karşılaşılmadan yetkililerin acil önlem alması talep ediliyor.

ENkaz 48 GÜNDÜR YOL ORTASINDA
Olay, 24 Mayıs'ta meydana geldi. Uzun süredir atıl durumda olan bina, şiddetli sağanak yağış ve Saimbeyli ilçesinde yaşanan 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından kısmen çöktü. Binanın yıkılma anı, bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Olay anında çevrede kimsenin bulunmaması, olası bir can kaybını engelledi. Ancak aradan geçen 48 güne rağmen belediye ekiplerinin enkaz kaldırma çalışması başlatmaması dikkat çekiyor. Binanın hala ayakta duran bölümü, hem yayalar hem de bölgedeki diğer yapılar için ciddi bir risk oluşturuyor. Özellikle çocukların da sıklıkla kullandığı bu güzergahta güvenlik önlemlerinin olmaması, endişeleri artırıyor.

MAHALLE SAKİNLERİNDEN TEPKİ VE ÇAĞRI
Bölge esnafı Ramazan Sosar, binanın uzun süredir dökülmeye başladığını ve yağmurla birlikte çöktüğünü belirterek, "Belediye yaklaşık 2 yıldır yolu da yapmadı. Bunun da üzerine bina yıkılınca insanların ulaşımı iyice zorlaştı. Kağıt toplayıcıları bunlardan daha güzel iş yapar," diyerek belediyenin hizmetlerinden duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi. Diğer bir esnaf Ozan Akyürek ise, "Yaklaşık 3 aydır burası böyle. Elektrik direkleri de tehlikeli şekilde duruyor. Buradan geçen bir çocuğun üzerine kalan bölüm düşerse çok kötü olur. Allah göstermesin, bir çocuğun üzerine düşse bunun vebalini kim verecek?" diyerek, muhtemel bir kazanın sorumluluğunun kimde olacağını sorguladı. Mahalle sakinleri, binanın tamamen yıkılarak enkazın kaldırılmasını ve bölgenin güvenli hale getirilmesini talep ediyor.







