Afganistan'da seller can aldı: 157 kişi hayatını kaybetti, 229 yaralı

ASAYİŞ Yayınlanma : 10 Nisan 2026 05:41 Düzenleme : 10 Nisan 2026 05:41
Afganistan'da seller can aldı: 157 kişi hayatını kaybetti, 229 yaralı
Afganistan'daki sellerde can kaybı 157'ye, yaralı sayısı 229'a yükseldi. Binlerce ev yıkılırken, 18 bin dönüm tarım arazisi sular altında kaldı. Meteoroloji yeni yağışlar için uyardı.

Afganistan'da devam eden şiddetli yağışların neden olduğu sellerde can kaybı artmaya devam ediyor. Yetkililer, şu ana kadar 157 kişinin hayatını kaybettiğini ve 229 kişinin yaralandığını bildirdi.

Afganistan\

SEL FELAKETİNİN BİLANÇOSU KABARIK

Afganistan genelinde son iki haftadır etkili olan fırtına ve seller, can kaybını ve hasarı artırdı. Afet Yönetim Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre, sel, toprak kayması ve yıldırım çarpması gibi olaylar sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 157'ye, yaralıların sayısı ise 229'a ulaştı. Ayrıca, 9 kişinin hala kayıp olduğu belirtildi. Felakette bin 229 ev tamamen yıkılırken, 6 bin 636 ev de hasar gördü. Tarım arazilerinde de büyük zarar oluştu; 18 bin 400 dönüm arazi sular altında kalırken, 372 kilometre yol da kullanılamaz hale geldi.

Afganistan\

METEOROLOJİDEN YENİ UYARILAR GELDİ

Afganistan Meteoroloji Dairesi, ülkenin 34 vilayetinin 20'den fazlasında şiddetli yağış ve çatı çökmesi riskine karşı uyarıda bulundu. Özellikle nehir kenarlarında ve sel riski taşıyan bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.