Ağrı'da gıda denetimleri hızlandı: 750 işletme mercek altında

ASAYİŞ Yayınlanma : 05 Aralık 2025 08:57 Düzenleme : 05 Aralık 2025 08:57
Ağrı'da gıda denetimleri hızlandı: 750 işletme mercek altında
Ağrı'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün Kasım ayı gıda denetimlerinde 750 işletme kontrol edildi, mevzuata uymayan 5 işletmeye idari para cezası uygulandı. Denetimler yıl boyunca sürecek.
Ağrı'da gıda denetimleri hızlandı: 750 işletme mercek altında

Ağrı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, halk sağlığını ve güvenilir gıdaya erişimi güvence altına almak amacıyla kapsamlı gıda güvenliği denetimlerine devam ediyor. Kasım ayı boyunca il genelinde gerçekleştirilen kontrollerde toplam 750 işletme denetlendi.

MEVZUATA AYKIRI FAALİYET GÖSTEREN İŞLETMELERE CEZA

Denetimler sonucunda mevzuata aykırı faaliyet yürüttüğü tespit edilen 5 işletmeye idari para cezası kesildi. Ağrı Valiliği tarafından yapılan açıklamada, bu tür denetimlerin halk sağlığını koruma ve güvenilir gıda tedarik zincirini sürdürme hedefiyle aralıksız devam edeceği vurgulandı.

DENETİMLER YIL BOYUNCA SÜRECEK

Valilik, gıda güvenliğini sağlama ve tüketici sağlığını koruma misyonuyla yürütülen denetimlerin yıl boyunca süreceğini belirtti. Kent genelinde risk odaklı bir yaklaşımla periyodik olarak gerçekleştirilen bu denetimlerin, gıda sektöründe hijyen ve kalite standartlarının yükseltilmesine katkı sağlaması amaçlanıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.