Akçaalan'da yağmur duası bereketi: Yağmur sonrası sevinç

GÜNDEM Yayınlanma : 04 Ekim 2025 01:07 Düzenleme : 04 Ekim 2025 01:07
Akçaalan'da yağmur duası bereketi: Yağmur sonrası sevinç
Kütahya'nın Gediz ilçesinde düzenlenen yağmur duası sonrası yağan yağmur, Akçaalan Mahallesi sakinlerinde büyük sevinç yarattı. Etkinliğe yüzlerce kişi katıldı.
Akçaalan'da yağmur duası bereketi: Yağmur sonrası sevinç

Kütahya'nın Gediz ilçesi Eskigediz beldesine bağlı Akçaalan Mahallesi'nde, yüzlerce kişinin katılımıyla çim sahada yağmur duası düzenlendi.

DUA VE NİYAZ

Gediz Müftüsü Sebahattin Turan tarafından yaptırılan duaya, kadın ve erkek tüm Akçaalanlılar hep bir ağızdan "amin" diyerek eşlik etti. Duanın ardından yağan yağmur, katılımcılarda büyük bir sevinç yarattı. Katılımcılardan Halil Oyan, Mart ayından bu yana yağmur beklediklerini belirterek, Gediz ve çevresinden, ayrıca Kütahya, İzmir ve Almanya'dan katılan hemşerilerine teşekkür etti.

TECRÜBE VE ŞÜKÜR

Akçaalan eski Belediye Başkanı ve yazar Hüseyin Tanrıkulu ise, yağmur duasına çıkmadan yağmurun yağmadığına dair yıllara dayanan tecrübelerini dile getirerek, "Rabbimize şükürler olsun, rahmetini bizden esirgemedi" ifadelerini kullandı. Dua töreninin ardından katılımcılara çorba, kavurma, pilav, helva ve ayran ikram edildi.

KATILIMCILAR

Dua törenine Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, Eskigediz Belediye Başkanı Mustafa Aslan, MHP Gediz İlçe Başkanı Fatih Aydın, Gediz Müftüsü Sebahattin Turan, Gediz Milli Eğitim Müdürü Recep Aydın, Gediz İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Zekeriya Yılmaz, daire amirleri, muhtarlar ve çevre köylerden binlerce kişi katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.