Antalya'nın Aksu ilçesinde, lüks otellere yakın bir bölgede çıkan orman yangını, yaklaşık 3 saat süren yoğun çalışma sonucu büyük ölçüde kontrol altına alındı. Ekipler, şu anda yangının tamamen söndürülmesi için soğutma çalışmalarına devam ediyor.

LÜKS OTEL TAHLİYE EDİLDİ
Kumköy Mahallesi'nde saat 21.00 sıralarında başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayılmış, Orman Bölge Müdürlüğü, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri seferber olmuştur. Alevlerin sahil yönüne doğru ilerlemesi üzerine bölgedeki bir lüks otel tahliye edilmiş, tatilciler güvenli bir şekilde diğer otellere taşınmıştır.

VALİ ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA
Antalya Valisi Hulusi Şahin, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, Alanya'da da yeni bir yangının başladığını, ekiplerin müdahale ettiğini belirtti. Aksu'daki yangının ise kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Şahin, vatandaşları yangın konusunda dikkatli olmaya ve tarımsal atık yakma gibi riskli davranışlardan kaçınmaya çağırdı.








