Antalya'nın Alanya ilçesinde, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emine Ahmet Uysal Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen uluslararası program start aldı.

ERASMUS PLUS HAREKETLİLİĞİ BAŞLADI
20-25 Nisan 2026 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlik, 5 farklı ülkeden gelen toplam 97 öğrenci ve öğretmeni Alanya'da buluşturdu. Türkiye'nin yanı sıra Polonya, Almanya, İtalya, İspanya ve Romanya'dan gelen katılımcılar, ilçeye girişlerinin ardından mehter marşları eşliğinde coşkulu bir şekilde karşılandı. Okulda düzenlenen törenin ardından katılımcılara proje süreci ve etkinlik takvimi hakkında bilgi verildi.

KÜLTÜREL ETKİLEŞİM ÖN PLANDA
Programda, teknoloji, yapay zekâ uygulamaları, sürdürülebilirlik, kültürler arası iletişim ve eğitimde yenilikçi yaklaşımlar üzerine atölye çalışmaları, paneller ve sunumlar yapılacağı belirtildi. Ayrıca, misafir öğrenciler için okul bahçesinde düzenlenen geleneksel gelin kına gösterisi ve yöresel lezzetlerin ikram edildiği etkinlik, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Proje Koordinatörü Serkan Ersoy, 2025-2026 döneminde daha geniş kapsamlı Erasmus plus hareketliliği düzenleyeceklerini ifade etti.







