Alaplı’da geleceğin teknolojileri öğrencilere tanıtıldı

EĞİTİM Yayınlanma : 09 Nisan 2026 22:59 Düzenleme : 09 Nisan 2026 22:59
Alaplı’da geleceğin teknolojileri öğrencilere tanıtıldı
Alaplı'da düzenlenen TÜBİTAK Bilim Söyleşileri'nde öğrenciler, artırılmış, sanal ve karma gerçeklik teknolojileri hakkında bilgi aldı. Etkinlik, öğrencilerin teknolojiye bakış açısını geliştirmeyi amaçladı.
Alaplı’da geleceğin teknolojileri öğrencilere tanıtıldı

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında öğrenciler, artırılmış, sanal ve karma gerçeklik gibi geleceğin teknolojileriyle buluştu.

Alaplı’da geleceğin teknolojileri öğrencilere tanıtıldı 1

GERÇEĞİ YENİDEN TANIMLAMAK

Alaplı Karşıyaka Ortaokulu'nda düzenlenen etkinlikte, Bartın Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Berk Üstün, "Gerçeği Yeniden Tanımlamak: Artırılmış Karma Sanal Gerçeklik" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Fen Bilimleri öğretmeni Vahit Uludağ'ın koordinasyonunda ilerleyen söyleşide, teknolojinin güncel kullanım alanları ve gelecekteki etkileri öğrencilere somut örneklerle aktarıldı. Etkinliğe İlçe Millî Eğitim Müdürü Cevat Çevik, Şube Müdürleri Yakup Keleş ve Yüksel Önder ile Okul Müdürü Ersan Atlıhan da katıldı. İlçe Millî Eğitim Müdürü Cevat Çevik, bu tür bilimsel etkinliklerin öğrencilerin vizyonunu genişlettiğini vurgulayarak emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği söyleşi, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi ve katkıda bulunanlara plaket takdim edildi. TÜBİTAK Bilim Söyleşileri'nin, gençlerin bilimsel düşünme yeteneklerini geliştirmeye ve teknolojiye dair farkındalıklarını artırmaya devam edeceği belirtildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.