Alaplı'da muhtar, tebligat mağduriyetini sonlandıran 'E-Muhtar' uygulamasını başlattı

YAŞAM Yayınlanma : 01 Ocak 2026 07:21 Düzenleme : 01 Ocak 2026 07:21
Alaplı'da muhtar, tebligat mağduriyetini sonlandıran 'E-Muhtar' uygulamasını başlattı
Alaplı'da muhtar Behiç Ayhan İntepe, tebligat mağduriyetlerini önlemek için 'E-Muhtar' uygulamasını başlattı. Uygulama, tebligat bildirimlerini dijitalleştirerek vatandaşlara hızlı erişim sağlıyor.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, Yeni Siteler Mahallesi Muhtarı Behiç Ayhan İntepe tarafından geliştirilen 'E-Muhtar' uygulaması, vatandaşların tebligat işlemlerini dijital ortama taşıyarak mağduriyetleri önlüyor. Geçmişte tebligatların zamanında ulaşmaması nedeniyle yaşanan sorunlara çözüm getiren uygulama, muhtarın seçim öncesi verdiği sözü yerine getirmesini sağladı.

TEKNOLOJİYLE HIZLI ERİŞİM

Uygulama, muhtarlığa gelen tebligatların sisteme girilmesiyle çalışıyor ve vatandaşların cep telefonlarına anında bildirim gönderiyor. Bu sayede, tebligatlardan zamanında haberdar olunuyor ve olası cezai işlemlerin önüne geçiliyor. Sistem, mahalle sakinlerinin işlemlerini hızlıca takip etmesine olanak tanıyor.

KAPSAMLI MAHALLE HİZMETİ

'E-Muhtar' uygulaması, sadece tebligat bildirimleriyle sınırlı kalmıyor; aynı zamanda mahalle haberleri, duyurular, etkinlikler, planlı elektrik ve su kesintileri ile nöbetçi eczane bilgilerini de içeriyor. Vatandaşlar, uygulama üzerinden doğrudan muhtarla iletişim kurabiliyor, bu da yerel yönetimde şeffaflığı artırıyor.

MAĞDURİYETLERE SON VERİLDİ

Muhtar Behiç Ayhan İntepe, uygulamayı Zonguldak'ta ilk defa hayata geçirdiklerini belirterek, tebligat mağduriyetini ortadan kaldırmak için bu projeyi başlattıklarını ifade etti. Tebligat kağıdı ulaşmasa bile cep telefonlarına gönderilen bildirimler sayesinde vatandaşların işlemlerine daha hızlı eriştiğini vurguladı. Mahalle sakinleri de uygulama sayesinde işlemlerini zaman kaybetmeden gerçekleştirebildiklerini dile getirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.