Anadolu Üniversitesi'nde farkındalık yaratan engelsiz voleybol maçı

SPOR Yayınlanma : 04 Aralık 2025 09:39 Düzenleme : 04 Aralık 2025 09:39
Anadolu Üniversitesi'nde farkındalık yaratan engelsiz voleybol maçı
Anadolu Üniversitesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde farkındalık oluşturmak amacıyla engelsiz voleybol maçı düzenledi. Öğrencilerin katıldığı etkinlikte, engelliliğe dikkat çekildi.
Anadolu Üniversitesi'nde farkındalık yaratan engelsiz voleybol maçı

Eskişehir'deki Anadolu Üniversitesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı. Yunus Emre Kampüsü Spor Salonu'nda düzenlenen 'engelsiz' voleybol maçı, engellilik konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladı.

Öğrencilerden Tam Katılım ve Eğlenceli Anlar

Engelliler Entegre Yüksekokulu öğrencilerinin sahaya çıktığı müsabaka, keyifli ve neşeli anlara sahne oldu. Öğrenciler, voleybolun coşkusunu hep birlikte yaşarken, sporun birleştirici gücü bir kez daha ortaya çıktı.

Ödül Töreni ve Engelsiz Üniversite Vurgusu

Müsabakanın ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Özkay, birinci olan takıma ödüllerini verirken, Engelliler Entegre Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Zehranur Kaya da ikinci olan takıma hediyelerini sundu. Prof. Dr. Özkay, konuşmasında 'engelsiz bir üniversite için hep birlikte yarınlara' mesajı vererek, üniversitenin engelli bireylerin toplumsal hayata tam katılımını destekleyen bir kurum olduğunu vurguladı. Bu alanda Türkiye'deki tek yüksekokula sahip olmaktan gurur duyduklarını belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.