Anadolu Üniversitesi'nin düzenlediği 'Yapay Zeka Günlükleri' konferans serisi kapsamında, 'Yapay Zeka ve Sağlık' konulu bir seminer gerçekleştirildi. Etkinlik, İletişim Bilimleri Fakültesi'ndeki Şener Şen Salonu'nda yapıldı.

ÜNİVERSİTENİN YAPAY ZEKA HAMLESİ
Seminerde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Köksal Büyük, üniversitenin yapay zeka alanına büyük önem verdiğini açıkladı. Büyük, kampüs bünyesinde birçok üniversitede bulunmayan bir veri merkezinin faaliyet gösterdiğine dikkat çekti. Yapay zekanın eğitim süreçlerine nasıl entegre edilebileceği üzerine çalışmalar yürüttüklerini belirten Büyük, bu teknolojinin hayatın her alanında etkisini çok kısa sürede daha görünür şekilde göstereceğini vurguladı.
SAĞLIKTA YAPAY ZEKA UYARISI
Sinyal İşleme Bölüm Direktörü Hikmet Yücel ise yapay zekanın artık bir hekimin asistanlığını yapabilecek düzeye ulaştığını ifade etti. Ancak Yücel, sağlık gibi kritik alanlarda, yapay zeka çıktılarının mutlaka uzman denetiminden geçirilmesi gerektiği konusunda önemli bir uyarıda bulundu.
SEMİNERE GENİŞ KATILIM
Seminer, Eskişehir İl Sağlık Müdürü Yaşar Bildirici'nin Hikmet Yücel'e bir teşekkür belgesi takdim etmesiyle sona erdi. Etkinliğe, üniversitenin diğer rektör yardımcıları, fakülte dekanları ve yüksekokul müdürleri de katılarak konuya verilen önemi gösterdi.







