Antakya, lezzet ve kültürün buluştuğu 1. Gastro Bahar Festivali'ne ev sahipliği yapıyor. Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar'ın açılışını gerçekleştirdiği festivalde, yörenin eşsiz mutfağı ve zengin kültürü ön plana çıktı.

SOSYAL HAYATI CANLANDIRMA VURGUSU
Açılış törenine Hatay Valisi Mustafa Masatlı'nın eşi Esra Masatlı, AK Parti ve MHP il ve ilçe teşkilatlarından temsilciler, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Yapar, konuşmasında depremin ardından sosyal hayatı canlandırmanın önemine dikkat çekerek, parkların ve yeşil alanların güvenli hale getirilmesi gerektiğini belirtti. İnsanların birbirleriyle kaynaşacağı, eski günleri yad edeceği ortamların gerekliliğini vurgulayan Yapar, Hatay ve Antakya'nın daha iyi günlere doğru ilerlediğini ifade etti.

KADİM MUTFAĞIN VE BEREKETİN BULUŞMASI
Başkan Yapar, "Kadim şehrimizin eşsiz mutfağını, kültürünü ve bereketini bir araya getiren festivalimizin Antakya’mıza hayırlı olmasını diliyorum," diyerek festivalin önemini dile getirdi. Emeği geçenlere teşekkür eden Yapar, 10 Mayıs'a kadar sürecek festivale tüm vatandaşları davet etti. Festival alanındaki stantları gezen Başkan Yapar, esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.







