Antalya'da 19 genç rüzgarla açığa sürüklendi ve kurtarıldı

ASAYİŞ Yayınlanma : 12 Ekim 2025 13:24 Düzenleme : 12 Ekim 2025 13:24
Antalya'da 19 genç rüzgarla açığa sürüklendi ve kurtarıldı
Antalya'da 19 genç, SUP board sırasında rüzgarla açığa sürüklendi ve ekipler tarafından kurtarıldı; firmaya da ceza kesildi.
Antalya'da 19 genç rüzgarla açığa sürüklendi ve kurtarıldı

Antalya'da hafta sonu SUP board aktivitesi için denize açılan 19 genç, ani şiddetli rüzgar nedeniyle 2 mil açığa sürüklendi. Vatandaşların ihbarı üzerine deniz polisi ve sahil güvenlik ekipleri hızlı bir şekilde müdahale etti, gençleri güvenli bir şekilde kurtardı.

OLAYIN GELİŞİMİ

Gençler, Akdeniz Üniversitesi öğrencileri olarak Konyaaltı Sahili'nden yola çıktı. Rüzgar hızı saatte 31 knot'a ulaşınca, küreklerle ilerlemeleri imkansız hale geldi ve birbirlerine tutunarak yardım beklediler.

KURTARMA VE CEZA SÜRECİ

Ekipler tarafından botlara alınan gençlere sıcak içecekler ikram edildi. Ayrıca, SUP kiralayan firma ve gençler, valiliğin genelgesine aykırı hareket ettikleri için tutanak tutulup idari ceza uygulandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.