Turizmin gözbebeği Antalya, son günlerde rekor seviyelere ulaşan nem oranıyla adeta kavruluyor. Kentte nem seviyesinin %86'ya dayanmasıyla birlikte, 30 derece civarındaki hava sıcaklığı 37 dereceye kadar hissediliyor. Bu durum, hem kent merkezini hem de çevresindeki Beydağları'nı yoğun nem bulutlarıyla kaplayarak adeta bir buhar odası atmosferi yaratıyor.

SAHİLLER TATİLCİ AKININA UĞRADI
Sıcaklık ve nemin birleşimiyle bunalan Antalyalılar ve kentteki tatilciler, serinlemenin yollarını sahillerde arıyor. Özellikle Konyaaltı ve Alanya gibi popüler ilçelerde termometreler 27 ila 32 derece arasını gösterirken, nemin etkisiyle hissedilen sıcaklıklar rekor kırıyor. İnsanlar, kendilerini serin sulara atarak veya ağaç gölgelerinde dinlenerek bu bunaltıcı havadan korunmaya çalışıyor. Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili, bu yoğun ilgiden nasibini alarak tatilcilerle dolup taşıyor. Bazıları denizde serinlerken, kimileri de güneşlenmeyi tercih ediyor.

'AĞUSTOS AYINDA NE YAPACAĞIZ?' ENDİŞESİ
Konyaaltı Sahili'nde bunaltıcı havaya rağmen denizin tadını çıkaran Mehmet Durmaz, nemin insanı zorladığını ancak Antalyalı oldukları için bir nebze alıştıklarını ifade ediyor. Yine de havanın oldukça bunaltıcı olduğunu belirten Durmaz, temmuz ayının başında bu durumun yaşanmasından dolayı ağustos ayında ne olacağı konusunda endişeli. Alanya'da ise sıcaklık 32 derece ölçülürken, nem oranı %62 olarak kaydedildi. İstanbul'dan tatil için Alanya'ya gelen Melike Sever, 'Suyun temizliği ve doğanın güzelliği ile tekrar Alanya’yı tercih ettik. Bugün oldukça hava sıcak ve nemli' diyerek, tatilcileri Kleopatra Plajı'nı ziyaret etmeye davet ediyor.







