Antalya'da alevler kısa sürede söndürüldü: Kapuz Kanyonu'nda orman yangını kontrol altında

ÇEVRE Yayınlanma : 30 Haziran 2026 12:07 Düzenleme : 30 Haziran 2026 12:07
Antalya'da alevler kısa sürede söndürüldü: Kapuz Kanyonu'nda orman yangını kontrol altında
Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı. Karadan ve havadan yapılan çalışmalar sonucunda alevler söndürüldü, söndürme işlemleri ise devam ediyor.
Antalya'da alevler kısa sürede söndürüldü: Kapuz Kanyonu'nda orman yangını kontrol altında

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Aşağıkaraman Mahallesi'nde ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin hızlı ve koordineli müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı. Yangının yarattığı dumanlar, bölge halkında endişeye yol açtı.

Antalya\

ALEVLERİ SÖNDÜRMEK İÇİN SEFERBER OLDULAR

Saat 10.30 sularında Kapuz Kanyonu yakınlarındaki ormanlık alanda bilinmeyen bir sebeple başlayan yangın, etkili olan rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Dumanları fark eden duyarlı vatandaşların durumu bildirmesi üzerine, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler derhal olay yerine sevk edildi. Arazözler ve itfaiye araçları karadan müdahale ederken, bir yangın söndürme helikopteri de havadan destek sağlayarak alevlerin yayılmasını engellemek için yoğun çaba gösterdi.

Antalya\

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Yapılan yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alınmayı başardı. Ekipler, alevlerin tamamen sönmesi ve olası bir yeniden alevlenme riskini ortadan kaldırmak için söndürme çalışmalarına devam ediyor. Olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmaması teselli kaynağı olurken, ormanlık alanın gördüğü zarar ise henüz netlik kazanmadı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.