Antalya'nın Kepez ilçesinde, drift yaparak bu anları sosyal medyada paylaşan bir sürücü, trafik kurallarını ihlal ettiği için idari para cezası aldı ve sürücü belgesine iki ay süreyle el konuldu. Ayrıca, sürücü hakkında adli işlem başlatıldı.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI CEZAYI GETİRDİ
Antalya Emniyet Müdürlüğü birimleri, trafik kural ihlallerine yönelik yürüttüğü çalışmalar sırasında, Kepez ilçesindeki Toptancı Hali içerisinde drift yapan ve bu görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaşan araç sürücüsünü tespit etti. Bu tespit, sürücünün kendi paylaşımı sayesinde kolaylaştı.
İDARİ VE ADLİ YAPTIRIMLAR UYGULANDI
Sürücüye, Karayolları Trafik Kanunu kapsamında iki farklı ihlalden dolayı idari para cezası kesildi. Bu ihlaller, 'herhangi bir zorunluluk olmaksızın, kara yollarında dönüş kuralları dışında bilerek ve isteyerek aracın ani olarak yönünün değiştirilmesi veya kendi etrafında döndürülmesi' ile 'mevzuata uygunluğu belgelenemeyen ve çevreyi rahatsız edecek derecede gürültü çıkaran teknik değişiklik' olarak belirlendi. Ayrıca, sürücü belgesine iki ay süreyle geçici olarak el konuldu ve 'trafik güvenliğini tehlikeye sokmak' suçundan adli işlem yapıldı.







