Antalya'da rüzgarlı havada denizde can pazarı: 2 kardeş kurtuldu, kuzen hayatını kaybetti

ASAYİŞ Yayınlanma : 02 Nisan 2026 20:39 Düzenleme : 02 Nisan 2026 20:39
Antalya'da rüzgarlı havada denizde can pazarı: 2 kardeş kurtuldu, kuzen hayatını kaybetti
Antalya'da rüzgarlı havada denize giren üç gençten ikisi kurtulurken, kuzenleri hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Antalya'da rüzgarlı havada denizde can pazarı: 2 kardeş kurtuldu, kuzen hayatını kaybetti

Antalya'nın Konyaaltı Sahili'nde rüzgarlı bir havada denize giren üç gençten ikisi boğulmaktan son anda kurtuldu. Ancak 26 yaşındaki kuzenleri hayatını kaybetti.

Antalya\

KURTARMA MÜDAHALESİ

Muratpaşa ilçesinde saat 17.00 sıralarında meydana gelen olayda, Diyarbakır'dan Antalya'ya gelen Mazlum Kaymak ve Şiyar Kaymak kardeşler ile kuzenleri Ali Ülkaç, dalgalı denizde boğulma tehlikesi yaşadı. Küçük kardeş Mazlum, kendi çabasıyla kıyıya ulaştı. Ağabeyi Şiyar ile kuzeni Ali ise dalgalar nedeniyle geri dönüş yapamadılar.

Antalya\

VATANDAŞLARIN YARDIMI

Durumun acil servise bildirilmesi üzerine olay yerine polis, deniz polisi, sahil güvenlik ve sağlık ekipleri sevk edildi. Şiyar Kaymak için çevredeki vatandaşlar insan zinciri oluşturdu. Küçük kardeş Mazlum, ağabeyini kurtarmak için vatandaşlarla birlikte demir çubuk yardımıyla dalgaların arasından çekti. Şiyar, ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Ancak Ali Ülkaç, denizde hareketsiz bulundu ve sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın görgü tanıkları, denize girenlerin boğulma tehlikesi yaşadıklarını ve bir kişinin kurtarıldığını aktardı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.