Antalya'da Uluslararası Kıyı Temizleme Günü etkinliği

ÇEVRE Yayınlanma : 18 Eylül 2025 13:38 Düzenleme : 18 Eylül 2025 13:38
Antalya'da Uluslararası Kıyı Temizleme Günü etkinliği
20 Eylül Cumartesi günü Antalya'da, Uluslararası Kıyı Temizleme Günü kapsamında Konyaaltı'nda bir temizlik etkinliği düzenlenecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve TURMEPA iş birliğiyle gerçekleştirilecek etkinliğe çok sayıda gönüllü katılacak.

Antalya'da deniz gönüllüleri, 20 Eylül Cumartesi günü Uluslararası Kıyı Temizleme Günü kapsamında bir araya gelecek.

DENİZ TEMİZLİĞİNE DİKKAT ÇEKMEK

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve TURMEPA iş birliğiyle Konyaaltı Varyant Ekdağ 1 No’lu plajda düzenlenecek etkinlikte, deniz kirliliğine dikkat çekmek ve deniz temizliğinin önemini vurgulamak amaçlanıyor. Etkinliğe STK'lar, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi ve Antalyalı gönüllüler katılacak.

ULUSLARARASI BİR ETKİNLİK

Her yıl Eylül ayının üçüncü cumartesi günü gerçekleştirilen bu farkındalık etkinliğinde, 100'den fazla ülkede binlerce gönüllüyle eş zamanlı temizlik yapılacak. Gönüllüler, 20 Eylül Cumartesi saat 10.00'da Konyaaltı Varyant Ekdağ 1 No’lu Plaj'da buluşacak.

BİLİMSEL VERİLER İÇİN ÖNEMLİ

Toplanan atıklar, tür ve kaynaklarına göre kayıt altına alınarak uluslararası çevre organizasyonlarına rapor edilecek. Bu rapor, denizlerdeki kirliliğin kaynaklarını ve atıkların yıllık değişimini belirlemede bilimsel olarak önemli bir rol oynuyor. Elde edilen veriler doğrultusunda önlemler belirleniyor ve atıksız denizler için kamuoyu oluşturuluyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.