Armutlu'da devre mülk dolandırıcılığı: 9 kişi tutuklandı

ASAYİŞ Yayınlanma : 23 Aralık 2025 11:35 Düzenleme : 23 Aralık 2025 11:35
Armutlu'da devre mülk dolandırıcılığı: 9 kişi tutuklandı
Armutlu'da düzenlenen operasyonla devre mülk dolandırıcılığı yapan 9 kişi tutuklandı, 1.2 milyar TL'lik vurgun ortaya çıktı.

Yalova İl Jandarma Komutanlığı, Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirdiği operasyonlarla Armutlu'da devre mülk dolandırıcılığı yapan 9 şüpheliyi yakaladı.

DOLANDIRICILIK FAALİYETLERİ ORTAYA ÇIKTI

Yalova İl Jandarma Komutanlığı, Armutlu ilçesinde devre mülk ve termal otel adı altında dolandırıcılık yapıldığı bilgisi üzerine harekete geçti. H.B. isimli şüphelinin liderliğinde yürütülen faaliyetlerde, aynı mülkün binlerce kişiye yüksek fiyatlarla satıldığı ve mağdurlar arasında yabancı uyruklu yatırımcıların da bulunduğu belirlendi.

OPERASYONDA BİRÇOK DELİL ELE GEÇİRİLDİ

9 Aralık 2025 tarihinde, Yalova İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü tarafından Armutlu, İstanbul ve Kars'ta belirlenen altı adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonlarda 9 şüpheli gözaltına alınırken, ayrıca 8,2 gram esrar, bir hassas terazi ve çok sayıda sahte devre mülk sözleşmesi gibi deliller ele geçirildi. Şüphelilerin bu dolandırıcılık faaliyetleriyle toplamda 1 milyar 200 milyon TL haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.