Arpaderesi’nde 2. etap kırsal afet konutları yükseliyor

GÜNDEM Yayınlanma : 14 Ekim 2025 17:39 Düzenleme : 14 Ekim 2025 17:39
Arpaderesi’nde 2. etap kırsal afet konutları yükseliyor
Hatay'ın Arsuz ilçesi Arpaderesi Mahallesi'nde inşa edilen 2. etap kırsal afet konutları kapsamında 62 köy evi daha yapılacak. Vali Masatlı, konutların güvenli ve modern olacağını belirtti.

Hatay'ın Arsuz ilçesi Arpaderesi Mahallesi'nde inşa edilen 2. etap kırsal afet konutlarında çalışmalar hızla devam ediyor. Depremin yıkıcı etkilerinin ardından bölgede yaraların sarılması amacıyla yeni konut projeleri hayata geçiriliyor.

DEPREM KONUTLARI YÜKSELİYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın koordinesinde, Hatay'ın dört bir yanında başlatılan inşaat çalışmaları aralıksız sürerken, Arsuz ilçesi Arpaderesi Mahallesi'nde de 2. etap kırsal afet konutlarının yapımı için kolları sıvandı. Bu kapsamda bölgeye 62 köy evi daha inşa edilecek.

VALİ’DEN ŞANTİYE İNCELEMESİ

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, tamamlanma aşamasına gelen şantiye alanında incelemelerde bulunarak yetkililerden çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı. Çalışmaların geldiği aşamayı yerinde değerlendiren Vali Masatlı, modern yapı ve yüksek dayanıklılık ilkeleriyle inşa edilen konutların, depremzede vatandaşlar için huzurlu ve güvenli yuvalar olacağını vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.