Asım Kibar, Erciyes Üniversitesi’nde minnetle anıldı: Bir hayatın iyilik mirası

GÜNDEM Yayınlanma : 15 Haziran 2026 16:30 Düzenleme : 15 Haziran 2026 16:30
Asım Kibar, Erciyes Üniversitesi’nde minnetle anıldı: Bir hayatın iyilik mirası
Hayırsever iş insanı merhum Asım Kibar, Erciyes Üniversitesi'nde düzenlenen törenle anıldı. Üniversiteye yaptığı katkılar ve binlerce çocuğun hayatına dokunan hastanesi vurgulanırken, ailesi de minnetle yad edildi.
Asım Kibar, Erciyes Üniversitesi’nde minnetle anıldı: Bir hayatın iyilik mirası

Hayırsever iş insanı merhum Asım Kibar, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ev sahipliğinde düzenlenen bir programla anıldı. Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi Başhekimlik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen anma törenine, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, rektör yardımcıları, tıp ve ilahiyat fakültesi dekanları, hastaneler başhekimi ile merhum Asım Kibar'ın oğlu Ali Kibar ve torunu Kerem Kibar'ın yanı sıra çok sayıda akademisyen katıldı.

Asım Kibar, Erciyes Üniversitesi’nde minnetle anıldı: Bir hayatın iyilik mirası 1

ERÜ'ye Katkıları Vurgulandı

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve edilen duaların ardından söz alan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, merhum Asım Kibar'ı Türkiye için rol model bir kişilik olarak tanımlayarak, ona rahmet diledi. Rektör Altun, konuşmasında üniversiteye destek veren tüm hayırseverlere minnettar olduklarını belirterek, "Bizler hayırseverlerimizden aldığımız desteklerle Araştırma Üniversitesi olarak etkin bir şekilde daha güçlü olma yönünde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz" ifadelerini kullandı. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Dursun ise, Asım Kibar'ın yaşadığı döneme damgasını vuran bir insan olduğunu vurguladı. Dursun, Kibar tarafından ERÜ'ye kazandırılan Semiha Kibar Organ Nakli ve Diyaliz Hastanesi'nin binlerce çocuğun hayatına dokunduğunu, ailelere umut olduğunu ve pek çok çocuğun sağlığına kavuşup hayata karıştığını dile getirdi. Kibar'ın, bu hastaların çoğunun kendisini tanımamasına rağmen, iyiliğin arkasındaki cömert ve insan sevgisi dolu kişiliğiyle bu fedakarlığı gösterdiğini belirtti.

Asım Kibar, Erciyes Üniversitesi’nde minnetle anıldı: Bir hayatın iyilik mirası 2

İyiliğin Mirası Devam Ediyor

Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Halil Kafadar, Kayseri'nin hayırseverleriyle anılan bir şehir olduğunu hatırlatarak, Kibar Ailesi'ne destekleri için teşekkürlerini iletti. Merhum Asım Kibar'ın oğlu Ali Kibar da, babasının hayatından kesitler paylaşarak, ERÜ yönetimine bu anlamlı anma programı için teşekkür etti. Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, Ali Kibar'a bir plaket takdim etti. Programın ilerleyen bölümlerinde Rektör Altun ve Ali Kibar, merhum Asım Kibar'ın üniversiteye yaptırdığı Semiha Kibar Organ Nakli ve Diyaliz Hastanesi'ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldılar. Hastane ziyaretinin ardından Ali Kibar, Rektör Altun'u makamında da ziyaret ederek bir süre görüştü.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.