Atatürk'ün mirası: Akıl, bilim ve üretim! Dto başkanı Erdoğan'dan duygusal anma

YAŞAM Yayınlanma : 09 Kasım 2025 11:56 Düzenleme : 09 Kasım 2025 11:56
Atatürk'ün mirası: Akıl, bilim ve üretim! Dto başkanı Erdoğan'dan duygusal anma
DTO Başkanı Uğur Erdoğan, 10 Kasım mesajında Atatürk'ü anarak, onun mirasının akıl, bilim, üretim ve birlik olduğunu vurguladı. Erdoğan, çağdaş ve güçlü Türkiye hedefi doğrultusunda çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 87. yılında saygı, minnet ve özlemle andıklarını belirtti. Erdoğan, Atatürk'ün sadece bağımsızlık mücadelesinin lideri değil, aynı zamanda çağının ötesinde bir vizyoner olduğunu vurguladı.

ATATÜRK'ÜN VİZYONU VE CUMHURİYET MİRASI

Başkan Erdoğan, "Atatürk, milletimizin bağımsızlık mücadelesine önderlik etmiş, yalnızca bir lider değil; aynı zamanda çağının ötesinde düşünen bir vizyoner olarak ülkemize yön vermiştir. Onun ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyet, bizlere bıraktığı en kıymetli emanettir." ifadelerini kullandı. İş dünyası temsilcileri olarak, Atatürk'ün çizdiği çağdaş, üretken ve güçlü Türkiye hedefi doğrultusunda çalışmayı ulvi bir görev olarak gördüklerini dile getirdi.

AKIL, BİLİM VE BİRLİK DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKMAK

Erdoğan, ekonomide, sanayide, ticarette ve eğitimde Atatürk'ün ilke ve inkılaplarından ilham alarak, bu düsturla ülkeyi daha ileriye taşımak için kararlılıkla üretmeye devam edeceklerini kaydetti. "Atatürk’ün mirası; akıl, bilim, üretim ve birliktir." diyen Erdoğan, bu değerlere sahip çıkıldıkça Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacağını belirtti. Mesajının sonunda, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve vatanları uğruna canlarını veren tüm şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla andığını ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.