Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından önemli bir açıklama yaptı. Yumaklı, IPARD III Programı kapsamındaki LEADER Yaklaşımı Tedbiri’ne başvuruda bulunan 60 ildeki 156 Yerel Eylem Grubu'nun tamamının desteklenmeye hak kazandığını duyurdu.
156 GRUP YÜZDE 100 HİBE ALACAK
Bakan Yumaklı, bu grupların yaklaşık 2.2 milyar lira tutarındaki yerel kalkınma stratejisi bütçesiyle yüzde 100 hibeyle destekleneceğini belirtti. Böylece, kırsal kalkınmaya yönelik önemli bir adım atılmış olacak. Yumaklı, “LEADER Yaklaşımı Tedbiri’nin uygulandığı günden bu yana 257 Yerel Eylem Grupları Derneğine toplam 2,8 milyar lira hibe desteği sağlanmış oldu” şeklinde konuştu.
KIRSAL KALKINMA STRATEJİLERİ BELİRLENECEK
Yumaklı, çiftçilerden sivil toplum kuruluşlarına, kadınlardan gençlere kadar yerelde birçok aktörün bir araya gelerek oluşturduğu dernek statüsündeki Yerel Eylem Grupları aracılığıyla bölgenin ihtiyaçlarını esas alan kalkınma stratejilerinin belirleneceğini ve uygulanacağını vurguladı. Ayrıca, IPARD II Dönemi'nde olduğu gibi IPARD III Programı döneminde de kırsal alanlarda sürdürülebilir kalkınmanın önünü açmaya devam edeceklerini ifade etti. “Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.








