Trabzon'da, Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında düzenlenen bilgilendirme toplantısında, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Kemal Akpınar önemli açıklamalarda bulundu.

PROGRAMIN HEDEFLERİ
Akpınar, Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı'nın 2025 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hayata geçirildiğini belirtti. Her ilde dört yatırım konusu seçildiğini ve Trabzon'un daha yoğun teşviklerden yararlanmasını sağlayan bir mekanizma olduğunu vurguladı. "Geçen yıl bu programda en başarılı ajans olduk," diyen Akpınar, Türkiye genelinde hem ön başvuru hem de nihai başvuru süreçlerinde, istihdam rakamlarında ve yatırım tutarlarında DOKA'nın öne çıktığını ifade etti.
GELECEK YATIRIM PLANLARI
Akpınar, 2025 yılına ilişkin yatırım konularının sunumlarının yapıldığını, sonuçların beklenildiğini ve teşvik belgesiyle bölgede önemli bir yatırım ivmesi sağlanacağına inandığını dile getirdi. Özellikle entegre su ürünleri işleme sektöründe geçen yıl alınan başvuruların, istihdamı ve ihracatı artırma potansiyeline dikkat çekti. Ayrıca, elektrikli tekne ve yat imalatı gibi sektörlerden de başvurular aldıklarını belirtti. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, 2025 yılında entegre su ürünleri ve tıbbi aromatik bitkilerin teşvik edileceğini, alternatif turizm yatırımları ve mobilya sektörünün de bu yıl programa ekleneceğini açıkladı. Çelebi, 2026 yılı için alternatif turizm yatırımlarının önemine değinerek, katılımcıların yatırım yapmak istedikleri sektörler hakkında taleplerini bakanlığa iletebileceklerini belirtti.







