Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Küresel Sumud Filosu'na yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınadı.
HUKUKSUZ MÜDAHALEYE TEPKİ
Başkan Büyükkılıç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan bu filoya uluslararası sularda yapılan hukuksuz müdahalenin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Kendi ifadesiyle, bu filo 40 farklı ülkeden vicdan sahibi insanları bir araya getirerek zulme karşı duruşun ve insanlığın ortak sesi olmanın sembolü olmuştur.
FİLİSTİN HALKINA DESTEK
Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Filistin halkının haklı davasına desteğin süreceğini belirten Büyükkılıç, bu tür saldırıların insanlık onuruna yönelik büyük bir tehdit olduğunu ifade etti. Bu durum, uluslararası toplumun bu tür olaylara karşı daha duyarlı olması gerektiğini ortaya koymaktadır.








