Başkan Sadıkoğlu, depremzede firmalar için hibe destek talep etti

EKONOMİ Yayınlanma : 02 Nisan 2026 13:14 Düzenleme : 02 Nisan 2026 13:14
Başkan Sadıkoğlu, depremzede firmalar için hibe destek talep etti
Başkan Sadıkoğlu, Hatay'daki panelde depremzede firmaların desteklenmesi için hibe desteklerin artırılmasını talep etti ve yeni projeleri tanıttı.

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından Hatay’da düzenlenen panelde konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, depremzede firmaların finansman sıkıntısına dikkat çekerek desteklerin artırılmasını ve geri ödemesiz hibe şeklinde sunulmasını istedi.

Başkan Sadıkoğlu, depremzede firmalar için hibe destek talep etti 1

DESTEKLERİN ARTIRILMASI GEREKİYOR

Başkan Sadıkoğlu, Hatay’da düzenlenen 'Birlikte Daha Güçlü Yeniden İnşa: Deprem Sonrası Süreçte AB Toparlanma Desteği ve PACE Projesi Konferansı'na katıldı. Burada yaptığı konuşmada, 6 Şubat sonrası yürütülen çalışmalara ve bu süreçte ortaya çıkan sorunlara dikkat çekti. Sadıkoğlu, 'Desteklerin hibe olarak sunulmasını istiyoruz' diyerek, özellikle depremzede firmaların yaşadığı nakit akışı sıkıntısına vurgu yaptı.

Başkan Sadıkoğlu, depremzede firmalar için hibe destek talep etti 2

DOĞRU DESTEKLERİN ÖNEMİ

Sadıkoğlu, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler gibi kurumlara teşekkür ederek, bölgelerine sağlanan desteklerin kıymetli olduğunu ifade etti. Ancak, bu desteklerin kapsamının ve etkisinin artırılması gerektiğini belirtti. Geri ödemeli desteklerin birçok işletme için yeni bir borç yükü oluşturduğunu söyleyen Sadıkoğlu, işletmelerin yeniden ayağa kalkmasını hızlandıracak daha fazla hibe mekanizmasının devreye alınmasının önemine dikkat çekti. Ayrıca, verilecek doğru desteklerin bölge ekonomisini de canlandıracağını vurguladı.

MALATYA İSTİHDAM VE DİJİTALLEŞME PROJESİ

Panel sonrası, Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası başkanları da konuşmalar yaptı. Sadıkoğlu, Malatya TSO tarafından hayata geçirilecek olan 'Güçlü Kadınlar ve Güçlü KOBİ’ler: Malatya İstihdam ve Dijitalleşme Projesi'ni imzaladığını açıkladı. Bu proje ile depremden etkilenen KOBİ’lerin güçlenmesi, kadın istihdamının artırılması ve dijitalleşme süreçlerinin desteklenmesi hedefleniyor. Sadıkoğlu, eğitim ve danışmanlık destekleriyle KOBİ’lerin yanında olacaklarını ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.