Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi için anlamlı bir mesaj yayımladı.
ÇANAKKALE ZAFERİ'NE VURGU
Mesajında, dünyanın birçok yerinde savaşlar ve insani dramların yaşandığını ifade eden Şahin, Çanakkale Zaferi'nin, bir milletin vatanı ve bağımsızlığı için verdiği eşsiz bir direniş olduğunu vurguladı. 'Bugün dünyanın farklı coğrafyalarında savaşların acı yüzünü görmeye devam ediyoruz. Çanakkale’yi diğer tüm savaşlardan ayıran en önemli özellik, bir milletin bağımsızlığı, onuru ve vatanı için tek yürek halinde verdiği mücadeledir.' dedi.
GAZİANTEP'İN KAHRAMANLIĞI
Gaziantep'in de Kurtuluş Savaşı'ndaki kahramanlıkla aynı ruhu taşıdığını belirten Başkan Şahin, Çanakkale'deki direniş ruhunun Anadolu'nun her yerinde olduğu gibi Gaziantep'te de büyük bir mücadeleye dönüştüğünü ifade etti. 'Çanakkale’de yakılan bağımsızlık meşalesi, milletimizin direniş azmini büyütmüş, Gaziantep'le büyük bir destana dönüşmüştür.' şeklinde konuştu. Başkan Fatma Şahin, mesajının sonunda, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bağımsızlık uğruna can veren tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığını, kahraman gazilere şükranlarını sunduğunu belirtti.








