CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, Konya’daki Bedesten Çarşısı, Kadınlar Pazarı, Saray Çarşısı, Sarraflar Yeraltı Çarşısı ve Şerafeddin Camisi çevresindeki Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait dükkânlarda faaliyet gösteren esnafların kira artışı mağduriyetini Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.
Bektaş, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a şu soruları yöneltti: “Konya'daki Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait dükkânlarda esnafın kira artışları neden TÜFE oranının çok üzerinde, yüzde 80 ile yüzde 120 arasında yapılmak isteniyor?
Bu artışları belirleyen Bölge Müdürlüğü mü, Bakanlık mı? Eğer Bölge Müdürlüğü belirlediyse, Bakanlık bu yüksek artışı iptal etmek için adım atacak mı?”
Bakan Ersoy, Bektaş’ın sorusuna TBMM Genel Kurulu'nda anında cevap vermek yerine yazılı olarak yanıt vereceğini belirtti.








